Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Το ΚΚΕ γιά την επίθεση στα Ιστολόγια (blogs)

Ο θόρυβος, που έχει ξεσπάσει εναντίον τών Ιστολογίων(blogs) καί τού Διαδικτύου γενικώτερα, αποκαλύπτεται, ημέρα με την ημέρα, ότι είναι καθοδηγούμενος από ισχυρά πολιτικο-οικονομικά κέντρα, που επιθυμούν διακαώς τόν ασφυκτικόν έλεγχο τής ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
Η δαιμονοποίηση τών Ιστολογίων εκ μέρους τής καθεστηκυΐας δημοσιογραφίας αποκαλύπτει και τούς μύχιους φόβους της: η ραγδαία εξάπλωση τού νέου τρόπου επικοινωνίας μέσω τού διαδικτύου, που παρέχει την δυνατότητα στον απλό πολίτη, να εκφράζει την άποψήν του για τα πολιτικο-κοινωνικά δρώμενα ή να ενημερώνεται γρήγορα και χωρίς τα στρεβλωτικά "φίλτρα" τής κατεστημένης δημοσιογραφίας, οδηγεί στο αδυνάτισμα τής πρωτοκαθεδρίας τών εκδοτικών συγκροτημάτων καί τών "μεγαλοδημοσιογράφων"στην ενημέρωση και στην πληροφόρηση.
Όπως είπαμε και σε άλλην ανάρτηση, υπάρχουν καί Ιστολόγια, που δεν σέβονται τον συνομιλητήν τους ή τον αναγνώστη, όπως υπάρχουν καί εφημερίδες, που αποπνέουν οσμές...βόθρου! Αλλά, αυτές οι περιθωριακές περιπτώσεις απομονώνονται από την συντριπτικήν πλειοψηφία τού Ιστοχώρου. Τα υπόλοιπα, περί "μέτρων καταστολής" στο Διαδίκτυο, οδηγούν αλλού: στην προσπάθεια τής πολιτικο-οικονομικής εξουσίας να ελέγξει την πληροφόρηση και τα τυχόν ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά της.
Υπ' αυτήν την έννοια, είναι ενδιαφέρουσα καί καλοδεχούμενη η ανακοίνωση τού Γραφείου Τύπου τής ΚΕ τού ΚΚΕ, για το θέμα αυτό:

Ανακοίνωση τού Γραφείου Τύπου τής ΚΕ τού ΚΚΕ, γιά τό διαδίκτυο καί τά σχέδια τής κυβέρνησης
"Τα άθλια γεγονότα στο διαδίκτυο (εκβιασμοί, πορνεία, παιδική πορνογραφία, τζόγος κ.α.) αποτελούν αναπαραγωγή και μεταφορά και σε αυτό της γενικευμένης σήψης που αναδύεται από το καπιταλιστικό σύστημα, την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων και του ρόλου των ΜΜΕ που ελέγχονται από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Το νομοθετικό πλαίσιο, που έχει έτοιμο η κυβέρνηση της ΝΔ και το εμφανίζει ως μέτρο αντιμετώπισης αυτών των φαινόμενων, μόνο τέτοιο δεν είναι.

Πρόκειται για προώθηση των αντιδραστικών μέτρων της ΕΕ, που έχουν συνδιαμορφώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και έχουν κύριο στόχο, όπως οι ίδιοι ομολογούν, «την καταπολέμηση του ριζοσπαστισμού» στο διαδίκτυο στο όνομα του «αντιτρομοκρατικού» πολέμου.
Στοχεύουν στην καταγραφή και το φακέλωμα απόψεων, θέσεων, ειδήσεων που εκφράζονται στο διαδίκτυο και στρέφονται κατά της ΕΕ και των συμφερόντων των μονοπωλίων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.
Οδηγούν στον έλεγχο του διαδικτύου και στην αξιοποίησή του από το κεφάλαιο, για την πολιτική και ιδεολογική χειραγώγηση του λαού, της νεολαίας.
Τις αρνητικές καταστάσεις και εξελίξεις στο διαδίκτυο μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο η παρέμβαση του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, στην κατεύθυνση οι νέες τεχνολογίες να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

Με την απόκρουση της πολιτικής, ιδεολογικής χειραγώγησης από τους μηχανισμούς του συστήματος, τα αντιδραστικά πολιτιστικά πρότυπα και αξίες.
Το ΚΚΕ καλεί τη νεολαία και το λαό να μην αποδεχθούν και να αντιπαλέψουν την επιχειρηματική και κερδοσκοπική αξιοποίηση του διαδικτύου και τα αντιδραστικά μέτρα ελέγχου.

Να απομονώσουν κάθε φωνή και πηγή στο διαδίκτυο που προβάλλει αντιδραστικά μηνύματα".
Αθήνα, 27.02.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, γράφετε ΠΑΝΤΟΤΕ Ελληνικά! *** Όχι μέ Λατινικούς χαρακτήρες!