Ἡ ΕΛΛΑΣ ὑπὸ κατοχήν (ΔΝΤ, ΕΕ, ΛΑΘΡΟ-Ἔποικοι)!- Ἕλληνες, Ἀντισταθῆτε στοὺς ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ, στοὺς ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ καὶ στοὺς ντόπιους ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ!-- ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ παντοῦ!------ Ὁ Ἀρχιδωσίλογος ΤΣΙΠΡΑΣ, μαζὶ μὲ τοὺς "Ράλληδες" τού ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΝ τὴν Ἑλλάδα καὶ τοὺς ΕΛΛΗΝΕΣ! - ΒΓΗΤΕ ἀπὸ τὰ σπίτια σας! --ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! --Παλλαϊκὴ ΣΥΣΣΤΡΑΤΕΥΣΗ γιὰ τὴν ΑΝΑΤΡΟΠΗ τους! --ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ γιὰ τοὺς ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ καὶ τοὺς ΠΡΟΔΟΤΕΣ, γιὰ ὅσους "Βουλευτὲς" λὲνε "ΝΑΙ" στὰ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ "ΜΝΗΜΟΝΙΑ", στὰ ΚΤΗΝΩΔΗ "ΣΥΜΦΩΝΑ" ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ καὶ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΥ τῶν ΕΛΛΗΝΩΝ!-----ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!---- ΠΟΤΈ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!-------- Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία φοβερά φυλακή γιά τόν Ελληνικόν Λαόν, καί τό ΕΥΡΩ είναι ΈΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΊΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑΖΙ καί τών ντόπιων ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΤΣΙΠΡΑ καί ΚΑΜΜΕΝΟΥ. Τί δουλειά έχει η Ελλάδα, τί δουλειά έχουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ στόν ΛΑΚΚΟ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ;(Ακτήμων)-

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: ΟΧΙ ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ στην Τριανταφυλλιά ! (ΙΙ)

Σε προηγούμενο άρθρο μας (ΕΔΩ!), είχαμε επισημάνει, ότι "παράγοντες" τού Νομού Ηλείας, με την ανοχή ή καί την συνδρομή τού Δημάρχου Αμαλιάδος, μεθοδεύουν την δημιουργία ΧΥΤΑ (κατ' ευφημισμόν: "Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων"), δηλαδή ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥ, στην τοποθεσία ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ τής ευρύτερης περιοχής Αμαλιάδος.
Ακόμη, εσημειώναμε, ότι η "επιλογή" αυτή αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑ τόσον εναντίον τής Αμαλιάδος, όσον ( ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ) εναντίον τού ΚΑΡΔΑΜΑ, τής ΚΟΡΥΦΗΣ ( ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΣΑΣ), καί τής θάλασσας ΠΑΛΟΥΚΙ, που είναι φυσική προέκταση τού Καρδαμά ( απόσταση 2,5 χιλιόμ.), δεδομένου, δέ, ότι η "Τριανταφυλλιά" ευρίσκεται στις παρυφές τής κοίτης καί πλησίον τών πηγών τού ποταμού Κάρδαμου ( Καρδαμαίϊκο Ποτάμι), μία τυχόν εγκατάσταση ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ στην Τριανταφυλλιά, είναι ταυτόσημη με την τοποθέτηση μίας ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ στον υδροφόρον ορίζοντα, που διαμορφώνεται κατά μήκος τού Καρδαμαίϊκου Ποταμού!
Σήμερα, δημοσιεύουμε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ τής ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, η οποία μάς επιβεβαιώνει.
Εδώ, πρέπει να σημειώσουμε, ότι η Κίνηση Πολιτών Αμαλιάδος είχε πρωτοστατήσει το 1995, γιά να μην εγκατασταθεί στην Τριανταφυλλιά Σκουπιδότοπος ή ΧΥΤΑ, που επιθυμούσε διακαώς ο Πύργος, ο οποίος μονίμως επιθυμεί να στέλνει τα σκουπίδια του "μακρυά από την αυλήν του"!
Η κινητοποίηση τότε, με την συμπαράσταση κατοίκων από τον Καρδαμά καί από την Κορυφή, εματαίωσε τα "όνειρα" τού Πύργου, καί το σχέδιο "Τριανταφυλλιά" ακυρώθηκε!
Σήμερα, "κάποιοι" από την τότε Κίνηση Πολιτών Αμαλιάδος άλλαξαν στάση καί συμπαρατάσσονται με όλους εκείνους, που θέλουν να μετατρέψουν την Τριανταφυλλιά καί το Καρδαμαίϊκο Ποτάμι σε έναν ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΒΟΘΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ Ν. ΗΛΕΙΑΣ!
Εμείς πιστεύουμε, ότι είναι καιρός, αυτοί οι "κάποιοι" να επανέλθουν στην παλαιά μας θέση καί να παλαίψουμε όλοι μαζί ενωμένοι, για να αποφευχθεί το σχεδιαζόμενο έγκλημα!

Από αυτό εδώ το Ιστολόγιο, θα κρατούμε ενήμερους όλους τους κατοίκους Αμαλιάδος-Καρδαμά-Κορυφής- Αλποχωρίου-Δουνεΐκων και τών γύρω περιοχών, για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα, που είναι θέμα όχι τόσον "ποιότητος ζωής", αλλά θέμα εξασφάλισης ακόμη και αυτών τών ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ, γιά να μήν επιβαρυνθεί κι άλλο η ήδη επιβαρυμένη διαβίωσή μας στον τόπο, όπου ζούμε καί αναπνέουμε!
Ακολουθεί η Ανακοίνωση τής Κίνησης Πολιτών Αμαλιάδος γιά το θέμα αυτό:
========================================================
Κίνηση Πολιτών Αμαλιάδας

ΟΧΙ ΣΤΟN ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΟΥ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ!
Ως Κίνηση Πολιτών Αμαλιάδας, για πολλοστή φορά διατρανώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην δημιουργία του σκουπιδότοπου του Ν. Ηλείας στην Τριανταφυλλιά!
* Λέμε ΟΧΙ στην Τριανταφυλλιά για σκουπιδότοπο του Ν. Ηλείας διότι δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για το σκοπό αυτό.

* Λέμε ΟΧΙ στην Τριανταφυλλιά, διότι θα μολύνει το περιβάλλον σε όλες του τις μορφές, δηλαδή το έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα.
Η μόλυνση αυτή θα υποβαθμίσει ανεπανόρθωτα την Αμαλιάδα και θα υποθηκεύσει για εκατονταετίες το μέλλον της και την ανάπτυξή της.

* Λέμε ΟΧΙ στην Τριανταφυλλιά, διότι η μόλυνση του εδάφους και μάλιστα σε ευρύτατη έκταση θα επιφέρει και μόλυνση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα..
Η μόλυνση του εδάφους, αλλά και των υπογείων υδάτων, γίνεται από τα στραγγίδια, που παράγονται κατά την διαδικασία σήψης των οργανικών λυμάτων και, τα οποία είναι ιδιαίτερα τοξικά.
Το έδαφος επίσης μολύνεται και από τα αιωρούμενα σωματίδια, που διαφεύγουν από το σκουπιδότοπο, και με τη βοήθεια του αέρα μεταφέρονται σε πολύ μεγάλη έκταση, και τα οποία είναι επίσης τοξικά.
Η μόλυνση του εδάφους μέσω των καλλιεργιών περνά πάντοτε στην τροφική αλυσίδα.

* Λέμε ΟΧΙ στην Τριανταφυλλιά , λόγω της μόλυνσης που θα επιφέρει ο σκουπιδότοπος στη θάλασσα της Κουρούτας και του Παλουκίου και της οριστικής αφαίρεσης της μοναδικής αναπτυξιακής πνοής, που προσφέρουν οι δύο αυτοί χώροι στην πόλη της ΑμαλιάδαςΗ μόλυνση της θάλασσας γίνεται λόγω γειτνίασης της Τριανταφυλλιάς με αυτήν και πολύ περισσότερο διότι η Τριανταφυλλιά βρίσκεται στη λεκάνη απορροής του Καρδαμαίίκου ποταμού (Λατιφιού), που εκβάλει στο Παλούκι.

* Λέμε ΟΧΙ στην Τριανταφυλλιά, διότι θα μολύνει συνεχώς και ανεπανόρθωτα τον αέρα, ο οποίος λόγω της φοράς των ανέμων έρχεται συνήθως προς την Αμαλιάδα.
Η μόλυνση του αέρα γίνεται μέσω του βιοαερίου που παράγεται στο σκουπιδότοπο κατά τη διαδικασία σήψης των οργανικών λυμάτων και το οποίο είναι ιδιαίτερα τοξικό.

* Λέμε ΟΧΙ στην Τριανταφυλλιά σάν την συνολική χαβούζα του Ν. Ηλείας, διότι συμπεριλαμβάνουν, για εναπόθεση σε αυτή, το σύνολο των αστικών, βιομηχανικών, αγροτικών και κτηνοτροφικών λυμάτων του Νομού. Ακόμη και τη λυματολάσπη από όλους τους βιολογικούς καθαρισμούς του Νομού, καθώς και τα απόβλητα των σφαγείων και ό, τι άλλο βρεθεί.
* Λέμε ΟΧΙ στην Τριανταφυλλιά και υπό το νέο προσωπείο που επιχειρούν να την επιβάλλουν στους κατοίκους της Αμαλιάδας.
Το προσωπείο αυτό λέγεται εργοστάσιο ενεργειακής αξιοποίησης και ΧΥΤΥ, δηλαδή «Χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων».

Θέλουμε εδώ να επισημάνουμε το αυτονόητο:Δεν είμαστε αντίθετοι σε οποιονδήποτε επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο προκριθεί για την διαχείριση των αστικών και λοιπών λυμάτων. Είτε αυτός λέγεται ΧΥΤΑ, ή ΧΥΤΥ σε συνδυασμό με διαφόρους τρόπους επεξεργασίας.
Επίσης θέλουμε να επισημάνουμε και το εξής αυτονόητο:Δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας, τρόπος επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων, όσο επιστημονικά άρτιος και εξελιγμένος και εάν είναι, που να μηδενίζει τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
Όλοι αυτοί οι τρόποι στοχεύουν στην κατά το δυνατόν μείωση της μόλυνσης που θα επιφέρει ούτως ή άλλως η επεξεργασία και η τελική εναπόθεση των διαφόρων αποβλήτων.
Γι' αυτό τίθενται προδιαγραφές σε σχέση με την επιλογή των χώρων που θα προκριθούν, ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα των μικρότερων κατά το δυνατόν επιπτώσεων στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Παγκόσμια πρακτική, αλλά και αυτονόητη συγχρόνως, που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις είναι η εξής.
Εγκαταστάσεις, που δημιουργούν μεγάλη και δυσμενή επιρροή στον άνθρωπο και το περιβάλλον, τοποθετούνται στις πλέον αραιοκατοικημένες και υποβαθμισμένες περιοχές και μακριά από τα αστικά κέντρα.Δεν τοποθετούνται στις ανεπτυγμένες και πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως είναι π.χ. κατεξοχήν οι παράκτιες περιοχές.
Με βάση όλα τα ανωτέρω, λέμε απλά και κατανοητά, ότι:* Η Τριανταφυλλιά δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για σκουπιδότοπος.* Υπάρχουν καταλληλότεροι χώροι, και μάλιστα. εκατοντάδες, στις ανατολικές περιοχές του Ν. Ηλείας.Αυτοί βρίσκονται αρκεί να υπάρχει θέληση. Είναι χρέος της Πολιτείας να εξεύρει τον κατάλληλο χώρο, μακριά από σκοπιμότητες και τοπικισμούς. Είναι αδιανόητο π.χ. να φέρουμε τα σκουπίδια από την ορεινή Ηλεία και να τα θάβουμε στην Αμαλιάδα, και όχι το αντίστροφο.
Ο Δήμαρχος Αμαλιάδας, ο κ. Λυμπέρης, τώρα τελευταία εκδήλωσε δημόσια τη θέση του, ότι είναι υπέρ του σκουπιδότοπου για το Ν. Ηλείας στην Τριανταφυλλιά, πρωτοστατώντας στην επιβολή του και αναλαμβάνοντας το μεγάλο βάρος να περάσει τη θέση αυτή από την πόλη του, που είναι και το μεγάλο αγκάθι.Βέβαια έχει προηγηθεί μία φημολογία για τρία χρόνια περίπου, ότι ο κ. Λυμπέρης είναι υπέρ της Τρυανταφυλλιάς, ενώ ο ίδιος το διέψευδε.
Σε αυτό το στάδιο θυμίζουμε στον κ. Λυμπέρη , ότι έως το 1998, που για πρώτη φορά κέρδισε τις Δημοτικές εκλογές, όλοι μαζί, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, αγωνιστήκαμε ενάντια στο σκουπιδότοπο του Πύργου στην Τριανταφυλλιά και κατορθώσαμε να τον ματαιώσουμε.
Σήμερα, κ. Λυμπέρη, έχουμε μία πλήρη ανατροπή της παλαιάς σας θέσης!Γίνατε υπέρμαχος του σκουπιδότοπου στην Τριανταφυλλιά και μάλιστα σε επίπεδο που είναι δέκα φορές περισσότερο επιβαρυντικό στο περιβάλλον και επιζήμιο στην Αμαλιάδα, αφού πλέον περιλαμβάνεται το σύνολο των αστικών και λοιπών λυμάτων του Ν. Ηλείας.
* Καλούμε τον Δήμαρχο Αμαλιάδας, όσο είναι καιρός ακόμη, να ταυτιστεί με τα πραγματικά συμφέροντα της πόλης και να εργαστεί ενάντια στον σκουπιδότοπο στην Τριανταφυλλιά.

* Θυμίζουμε επίσης στον κ. Λυμπέρη, ότι η μοναδική πόλη, που μονοσήμαντα ζημιώνεται από τον σκουπιδότοπο της Τριανταφυλλιάς, είναι η Αμαλιάδα, διότι μόνο η Αμαλιάδα θα δέχεται το σύνολο της επιβάρυνσης και του μολυσματικού φορτίου από την Τριανταφυλλιά.

* Όλες οι άλλες πόλεις ωφελούνται, διότι ανέξοδα και άκοπα λύνουν ένα δυσβάσταχτο πρόβλημα για αυτές με τον ιδανικώτερο τρόπο.

** Τέλος, και προς ώρας, καλούμε τον κ. Λυμπέρη σε δημόσιο διάλογο για το θέμα της Τριανταφυλλιάς, ώστε να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας και να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα, αλλά προ παντός για να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες.--------------------------------------------------------------
Αμαλιάδα 14-3-2008 , Η Κίνηση Πολιτών Αμαλιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: