Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Βροντερό "ΟΧΙ" τών Ιρλανδών στο "Ευρω-αλυσόδεμα" τών λαών!

Παρά τις αφόρητες πιέσεις τής ευρωπαϊκής καί ντόπιας πλουτοκρατίας τής Ιρλανδίας προς τον λαό τής χώρας αυτής, για να ψηφίσουν "ΝΑΙ" στην "Μεταρρυθμιστική Συνθήκη" τής Λισσαβώνας, οι εργαζόμενοι τής Ιρλανδίας απάντησαν με ένα ηχηρότατο ΟΧΙ, με ποσοστό άνω τού 54% !
Οι αφόρητες πιέσεις όλου αυτού τού πολιτικού συρφετού τού κεφαλαίου προς τον λαό τής Ιρλανδίας, θυμίζει σε εμάς τους Έλληνες την άθλια συμπεριφορά τών εκπροσώπων τού κεφαλαίου στην Ελλάδα ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) εναντίον τού λαού τής Κύπρου, όταν τον εκβίαζαν γιά να ψηφίσει "ΝΑΙ" στο "σχέδιο Ανάν" το 2004!
Είναι η δεύτερη φορά, που ο λαός τής Ιρλανδίας αρνείται να ειπεί ναί στις "αλυσίδες", που ετοιμάζουν γιά τους λαούς τής Ευρώπης το άθλιο πολιτικό προσωπικό τού μεγάλου κεφαλαίου στις Βρυξέλλες καί οι κατά τόπους καλφάδες του!
Η πρώτη φορά ήτανε το ΟΧΙ τού Ιρλανδικού λαού στην Συνθήκη τής Νίκαιας, το 2001!
Πρέπει να σημειώσουμε, ότι η λεγόμενη "Μεταρρυθμιστική Συνθήκη τής Λισαβώνας" είναι το άλλο όνομα τού "Ευρωσυντάγματος", το οποίο απερρίφθη πανηγυρικώς από τους λαούς τής Γαλλίας καί τής Ολλανδίας σε Δημοψήφισμα το 2005, καί το έστειλαν στον "κάλαθο τών αχρήστων"! !
Στην Ιρλανδία, οι κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις καί τα ρεφορμιστικά συνδικάτα ( τύπου ΓΣΕΕ καί ΑΔΕΔΥ) είχανε εξαπολύσει "λυτούς καί δεμένους", για να εκβιάσουν τους εργαζομένους. Ακόμη καί οι εργοδότες έστειλαν επιστολές στους εργαζομένους τών επιχειρήσεών τους, γιά να τους πιέσουν να ψηφίσουν "ΝΑΙ"!
Η Ιρλανδία είναι η μοναδική χώρα από τις 27 τής "Ευρωπαϊκής Ένωσης", στην οποίαν η "Συνθήκη τής Λισαβώνας" έπρεπε να υποστεί την δοκιμασία τού Δημοψηφίσματος!
Όλες οι άλλες χώρες ( συμπεριλαμβανομένης καί τής Ελλάδος) έχουν φροντίσει να την "εγκρίνουν" στα Κοινοβούλιά τους ( δηλαδή, μακρυά από τους λόύς!).
Ειδικώς εδώ στην Ελλάδα, προχθές η Βουλή τών Ελλήνων, παρακάμπτοντας "δημοκρατικώς" την γνώμη τού λαού, "εψήφισε πανηγυρικώς" τήν εν λόγω "Συνθήκη", με τις ψήφους τής ΝΔ καί τού ΠΑΣΟΚ!
Δέν πρέπει, όμως, να μάς διαφύγει το γεγονός, ότι η προώθηση τής Συνθήκης γιά ψήφιση στην Ελληνική Βουλή, έδωσε το "δικαίωμα" στους πατενταρισμένους "ευρωλυγούρηδες" τού ΠΑΣΟΚ καί τού ΣΥΝ να επιδοθούν σε ανέξοδους λεονταρισμούς, καί το μέν πρώτο να μιλάει για "δημοψήφισμα", αλλά να ψηφίζει στην συνέχεια την Συνθήκη στην Βουλή(!), ο δέ δεύτερος να βγεί μόλις πρίν από μερικές ημέρες ζητώντας "δημοψήφισμα", για να παγιδεύσει τούς εργαζόμενους, οι οποίοι όμως γνωρίζουν πολύ καλά, ότι σ' όλους αυτούς "πέφτουν τα σάλια" στο άκουσμα καί μόνον τής "Ευρωπαϊκής Ένωσης", την οποίαν άλλωστε φρόντισαν να την μπάσουν μεσ' στο σπίτι μας, με την υπερψήφιση τής Συνθήκης τού Μάαστριχτ, γνήσιο τέκνο τής οποίας είναι η "Μεταρρυθμιστική Συνθήκη"!
Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε, εδώ, την ασεβή συμπεριφορά εκπροσώπου τής Κυβέρνησης τής Ιρλανδίας, όταν επιβεβαιώθηκε το ΟΧΙ τού Ιρλανδικού λαού:
Συγκεκριμένα, όταν ο υπουργός Οικονομικών Μπράϊαν Λένιχαν επιβεβαίωσε στο κέντρο Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ την επικράτηση του «ΟΧΙ», οι παρευρισκόμενοι, στην πλειοψηφία τους, ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα!
Τότε, ο Λένιχαν εγκατέλείψε την αίθουσα χωρίς να ολοκληρώσει τις δηλώσεις του! Έτσι σέβονται την λαϊκή θέληση όλοι αυτοί, που αποτελούν το πολιτικό προσωπικό τού μεγάλου κεφαλαίου, σε οποιαδήποτε χώρα! Γι' αυτούς Δημοκρατία είναι να συμφωνεί ο λαός με τους ίδιους καί να πράττει ό, τι αυτοί σχεδιάζουν "για τον λαό"!
Το θετικό γιά τους λαούς αποτέλεσμα στην Ιρλανδία δίνει το δικαίωμα σε όσους στην Ελλάδα πραγματικά αντιστέκονται στις λυσσώδεις προσπάθειες τού ευρωπαϊκού κεφαλαίου καί τής γραφειοκρατίας τών Βρυξελλών γιά να "αλυσοδέσουν " τους λαούς, να συνεχίσουν τον αγώνα τους καί με την υπογραφή τους να ζητήσουν "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ"!
Ο λαός τής Ιρλανδίας μάς δείχνει τον δρόμο! Όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, γράφετε ΠΑΝΤΟΤΕ Ελληνικά! *** Όχι μέ Λατινικούς χαρακτήρες!