Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Παρεμβάσεις τού ΚΚΕ γιά τους σεισμοπαθείς καί γιά την αντισεισμική θωράκιση!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ:
Να φιλοξενηθούν στα μεγάλα ξενοδοχεία οι πληγέντες
!
Αμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό ζητεί με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ.
«Ειδικά για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών από το σημερινό σεισμό και ειδικά για όλους όσοι είδαν να καταστρέφονται τα σπίτια τους σε όλη την Ηλεία - τονίζεται στην ανακοίνωση - να παρθούν μέτρα και να φιλοξενηθούν στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του νομού μας. Αλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ίδια την ανθρώπινη ζωή».Στην ανακοίνωση, τονίζεται ότι ο τωρινός σεισμός - όπως και οι περσινές πυρκαγιές - έπληξε, κυρίως τα λαϊκά στρώματα «που ζουν κύρια σε κατοικίες οι οποίες έπρεπε το ίδιο το κράτος να έχει φροντίσει να ανακατασκευαστούν» αλλά και τους εργαζόμενους «οι οποίοι ζουν σε συγκροτήματα εργατικών κατοικιών».
Η ΝΕ Ηλείας του Κόμματος κάνει εκτενή αναφορά στις προτάσεις που το ΚΚΕ έχει καταθέσει - και έχουν προκλητικά αγνοηθεί από το επίσημο κράτος - για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας και προσθέτει:
«Το ΚΚΕ επισημαίνει στους εργαζόμενους, στους αγρότες και σε όλο το λαό του νομού μας ότι η αντισεισμική προστασία και θωράκιση της χώρας δεν είναι απλά μια τεχνοκρατική διαδικασία, που να απαιτεί μόνο μια επιστημονική, ερευνητική και τεχνική προσέγγιση, αλλά έχει σημαντικές κοινωνικοοικονομικές πτυχές. Οι πτυχές αυτές, είναι συνυφασμένες με τις καπιταλιστικές διαδικασίες παραγωγής. Βασίζεται στην εμπορευματοποίηση της γης και στην κερδοσκοπία και οδηγεί σε άναρχη δόμηση, μεγάλες οικιστικές πυκνότητες, εντατική χρήση της γης και στην έλλειψη προγραμμάτων λαϊκής στέγης.
Επομένως, για την αντιμετώπιση των αιτίων και των συνεπειών, απαιτείται μια τελείως διαφορετική κοινωνικοπολιτική αντίληψη για τη ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα».


Κλιμάκια του ΚΚΕ σε Ηλεία και Αχαΐα.
Κλιμάκια του ΚΚΕ πραγματοποιούν σήμερα περιοδείες στις πληγείσες περιοχές. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Αντώνη Σκυλλάκο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, θα βρεθεί στην Αχαΐα, ενώ περιοδεία στην Ηλεία θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο με επικεφαλής τον Κώστα Καζάκο, βουλευτή του Κόμματος.Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της περιοδείας στην Ηλεία περιλαμβάνει: Στις 9 π.μ. περιοδεία στα Λεχαινά, στις 10 π.μ. στην Ανδραβίδα, στις 12 στην Αμαλιάδα. Στις 2 μ.μ. θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στον Πύργο.

09/06/2008:
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον νέο σεισμό!
Ο νέος σεισμός, με νεκρούς και μεγάλες υλικές καταστροφές, επιβεβαιώνει και πάλι ότι ισχυρή είναι η Ελλάδα της προκλητικής καπιταλιστικής κερδοφορίας και όχι η Ελλάδα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ο λαός βρίσκεται εκτεθειμένος, κυριολεκτικά γυμνός, απέναντι στα φυσικά φαινόμενα.
Το ΚΚΕ επιμένει στο αίτημα, που εδώ και χρόνια έχει προβάλλει, να αρχίσουν έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, πρώτα απ' όλα στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Η περιοχή μας συγκαταλέγεται στις εξαιρετικά σεισμογενείς, ενώ επιστήμονες προέβλεπαν ότι τι επόμενα χρόνια είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιηθούν νέες εστίες. Επομένως οι κυβερνήσεις δεν μπορεί να ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν.
Στις περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας επιβάλλεται να πάρει άμεσα η κυβέρνηση τα παρακάτω μέτρα:
• Ουσιαστικός έλεγχος της καταλληλότητας όλων των κτηρίων.
• Πλήρης αποκατάσταση των ζημιών και μέτρα στήριξης των πληγέντων.
• Ειδικά επιπλέον μέτρα για τους τυχόν άνεργους που κτυπήθηκαν από το σεισμό.
Το ΚΚΕ συλλυπείται τις οικογένειες των νεκρών. Καλεί τους εργαζόμενους να θέσουν στους κύριους στόχους της πάλης το μέγα ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. Τώρα, προτού να είναι αργά.

Η πρόταση του ΚΚΕ (4.11.2007)Το ΚΚΕ, έχει εδώ και χρόνια τονίσει την ανάγκη ουσιαστικής αντισεισμικής θωράκισης της χώρας, κάτι που οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, ακόμη δεν έχουν υλοποιήσει.
Συνοπτικά έχει προτείνει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει μακροπρόθεσμα μέτρα και μέτρα άμεσης απόδοσης, όπως:
* Την ανάπτυξη της έρευνας (ποσοτικά και ποιοτικά) με τη διάθεση της χρηματοδότησης, του απαιτούμενου ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού.
* Την καταγραφή και παραπέρα έρευνα και μελέτη της σεισμικής επικινδυνότητας των διαφόρων περιοχών, τη θέσπιση ειδικών όρων μελέτης κατασκευής ή την απαγόρευση δόμησης σ' αυτές.
* Το δημόσιο έλεγχο εφαρμογής των θεσπισμένων όρων και προδιαγραφών κατασκευής, της ποιότητας των υλικών κλπ. και τη θέσπιση ειδικών όρων για τους χώρους μαζικής συγκέντρωσης.
* Σύνταξη μελετών χωροθέτησης των μεγάλων έργων.
* Την προστασία και ανάπτυξη των ελεύθερων χώρων.
Τον έλεγχο συνθηκών εργασίας και την ασφάλεια των εργαζομένων στη βιομηχανία.
Τον προσεισμικό έλεγχο και ενίσχυση των χώρων μαζικής συνάθροισης (δημόσια κτίρια κ.ά.) και όπου φοιτά (σχολεία, φροντιστήρια) ή διασκεδάζει η νεολαία.
* Τη συνεχή ενημέρωση του κόσμου για τη σεισμικότητα της περιοχής όπου ζει και για τον τρόπο αντιμετώπισης του φαινομένου, τόσο ατομικά όσο σε επίπεδο γειτονιάς και δήμου.
* Τον εκσυγχρονισμό, την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή του μηχανισμού επέμβασης.
( Τα κείμενα είναι από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, γράφετε ΠΑΝΤΟΤΕ Ελληνικά! *** Όχι μέ Λατινικούς χαρακτήρες!