Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Κατάργηση τής Βουλευτικής Σύνταξης εζήτησε το ΚΚΕ !

Κατάργηση τής Σύνταξης, που λαμβάνουν οι Βουλευτές, εζήτησε το ΚΚΕ, σε αλληλοδιάδοχες συνεδριάσεις τής Βουλής, τόσον κατά την συζήτηση τού Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου ( Μάρτιος 2008), όσον καί κατά την συζήτηση τού Νομοσχεδίου γιά την Εισοδηματική Πολιτική 2008 ( τέλη Μαΐου 2008).
Συγκεκριμένως:
Α) Κατά την συζήτηση τού Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου,
με το οποίο η Κυβέρνηση νομοθετεί ακόμη πιό δυσμενείς προϋποθέσεις γιά την λήψη Σύνταξης, καί αυξάνει τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης τών απλών ανθρώπων τού μόχθου καί τής εργασίας, η ΓΓ της ΚΕ τού ΚΚΕ επανέλαβε τη θέση τού Κόμματος για την κατάργηση τής βουλευτικής σύνταξης. «Οι Βουλευτές, είπε, πρέπει να παίρνουν σύνταξη από το Ταμείο, στο οποίο ήταν ασφαλισμένοι πριν εκλεγούν, και αυτή η πρότασή μας εκφράζει την αντίληψη, που έχουμε εμείς, για το ρόλο τού βουλευτή» (Βουλή, 12.3.2008).Την θέση αυτήν τού ΚΚΕ γιά την κατάργηση τής Βουλευτικής Σύνταξης επανέλαβαν καί άλλοι Βουλευτές τού ΚΚΕ, ο δε Εισηγητής τού Κόμματος, Γ. Μαυρίκος, ετόνισε: «το ( ασφαλιστικό) νομοσχέδιο πλήττει θεμελιακά δικαιώματα τών εργαζομένων, πρέπει πάραυτα να αποσυρθεί και να σταματήσει η επιχείρηση λεηλασίας τών ταμείων». Ο Βουλευτής τού ΚΚΕ ζήτησε μείωση τών ορίων συνταξιοδότησης και τών ασφαλιστικών εισφορών γιά τους εργαζομένους, καθώς και την κατάργηση τής βουλευτικής σύνταξης, προτείνοντας: ο Βουλευτής να συνταξιοδοτείται από το ταμείο, που ήταν ασφαλισμένος πριν από την εκλογή του, στα όρια ηλικίας και με τις προϋποθέσεις τού ταμείου του, όπως γιά όλους τούς εργαζομένους (Βουλή, Μάρτιος 2008).
Β) Κατά την συζήτηση τού Νομοσχεδίου γιά την Εισοδηματική Πολιτική, που εγένετο στην Βουλή ( 25-29 Μαΐου 2008), η Κυβέρνηση έφερε τροπολογία, διά τής οποίας οι ασφαλιστικές εισφορές όσων Βουλευτών, πριν την εκλογή τους, εργάζοντο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα καταβάλλονται όχι πλέον από τούς ίδιους τούς Βουλευτές, αλλά από τον Προϋπολογισμό τής Βουλής! Διευκολύνοντας, έτσι, τούς Βουλευτές να παίρνουν δύο Συντάξεις(!): καί από την δουλειά που έκαναν πριν εκλεγούν, αλλά καί την Βουλευτική Σύνταξη!!Οι Βουλευτές τού ΚΚΕ, Σοφία Καλαντίδου και Γιώργος Μαυρίκος, εξέφρασαν την διαφωνία τους για τις χαριστικές αυτές ρυθμίσεις υπέρ τών Βουλευτών, την ίδια στιγμή, που η Κυβέρνηση καλεί τούς εργαζόμενους «να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι»! Καί επανέλαβαν την πρόταση τού ΚΚΕ, να καταργηθεί η Βουλευτική Σύνταξη, καί αυτή να αντικατασταθεί με τη σύνταξη τού επαγγέλματος τού Βουλευτή, από το Ταμείο, όπου ήτανε ασφαλισμένος, πριν γίνει Βουλευτής! ( Βουλή, Μάϊος 2008).
"Φυσικά", η πρόταση τού ΚΚΕ, γιά την κατάργηση τής Βουλευτικής Σύνταξης, αντιμετωπίσθηκε από τούς Βουλευτές τών άλλων κομμάτων, σάν να μην έγινε! Την αγνόησαν προκλητικά, "μετά μεγάλων επαίνων"!
Μόνον ο Γιάννης Μανώλης, Βουλευτής τής Ν.Δ., ετόλμησε να διατυπώσει στην Βουλή παρόμοια πρόταση!

Θα μού ειπεί κάποιος, γιατί τα γράφεις όλα αυτά! Μήπως περίμενες διαφορετική στάση από τούς Βουλευτές τών αστικών κομμάτων καί τών «γιαλαντζί αριστερών»;
Όχι, δεν περίμενα διαφορετική από αυτήν την βαθύτατα αντιδημοκρατική, αντικοινωνική καί προκλητική στάση τους! Καί γι’ αυτό, δεν μού έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η παχυδερμία τους!
Αναμενόμενη, άλλωστε, είναι από ανθρώπους, που, μόλις πετύχουν τον στόχο τους να γίνουν Βουλευτές, αυτομάτως θεωρούν τον εαυτόν τους, ότι «ίπταται» τών κοινών θνητών, δηλαδή τών ανθρώπων, που παράγουν τον πλούτο τής κοινωνίας! Τον πλούτο, που άλλοι τον παράγουν ( οι εργαζόμενοι) καί άλλοι τον γεύονται ( το κεφάλαιο καί το πολιτικό προσωπικό του!).
Άλλο με εξόργισε:
η αθλιότητα τής «διατεταγμένης» καί «υποταγμένης», στα μεγάλα συμφέροντα καί στους υπηρέτες τους, δημοσιογραφίας!
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τα μέσα ενημερώσεως ( εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις) ή δεν έγραψαν-είπαν τίποτα γι’ αυτήν την κοινωνική πρόκληση καί γιά την ρηξικέλευθη πρόταση τού ΚΚΕ, ή έγραψαν-είπαν κάτι «στα ψιλά» καί με τρόπο, που να μήν καταλάβει κανείς την ποιοτικήν διαφορά μεταξύ τών δύο ριζικώς αντιθέτων προσεγγίσεων τού θέματος!
Αρκετές φορές, μάλιστα, διαβάσαμε σε διάφορα «έντυπα» μία προσπάθεια «τσουβαλιάσματος» όλων μέσα στην Βουλή!
Ότι, δηλαδή, όλοι οι Βουλευτές «κοιτάνε την πάρτη τους» καί «προκαλούν τον λαό» με τις αποφάσεις τους!
«Όλοι οι Βουλευτές», έ!

Αυτή η αγράμματη, αλλά «καλά αμειβόμενη» στρατιά τών αυτοαποκαλουμένων «δημοσιογράφων», είναι έτοιμη να «αυτοκτονήσει», όταν βρίσκεται μπροστά στην υποχρέωση να ειπεί την αλήθεια, από την οποίαν ο εργαζόμενος λαός θα μάθει, ότι «δεν είναι όλοι ίδιοι»!
Άξιος ο «μισθός» τους!
Που, όμως, τον γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι!

2 σχόλια:

  1. Μπάβο φίλε!Θαυμάσια εμπεριστατωμένη δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ mz,
    πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε!
    Γιατί,αλλιώς, θα μάς συνθλίψουν την σκέψη!
    Καρδαμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ, γράφετε ΠΑΝΤΟΤΕ Ελληνικά! *** Όχι μέ Λατινικούς χαρακτήρες!