Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Ο προβοκατόρικος ρόλος τής «Ελευθεροτυπίας»

Γιά τούς "παροικούντες στην Ιερουσαλήμ", είναι γνωστός ο πρόστυχος ρόλος τής "Ελευθεροτυπίας", τόσον στο μαζικό κίνημα, όσον καί σε κάθε ζήτημα τής κοινωνικής καί πολιτικής ζωής τού τόπου.

Δεν ξέρω άν έχουν άδικο αρκετοί στο διαδίκτυο, που την αποκαλούν "Χαφιεδοτυπία"!
Τούτην την φορά, όμως, υπερέβη τα εσκαμμένα! Προσπάθησε να "φορέσει καπέλλο" στην Ελληνική Κοινωνία τούς κουκουλοφόρους-όργανα μυστικών, ντόπιων καί ξένων, κέντρων!
Το άρθρο τού Μάκη Μαΐλη είναι αποκαλυπτικό γιά τον ρόλον της αυτόν!
Kardamas
-------------------------------------------------
Ο προβοκατόρικος ρόλος τής «Ελευθεροτυπίας»
Εχει πάρει υπό την προστασία της τους κουκουλοφόρους.
Πρωτοστατεί στην επίθεση κατά του ΚΚΕ και του οργανωμένου ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος.
Παραμένει σταθερά στον «έλεγχο της εξουσίας» (!) και στηρίζει - πριμοδοτεί τη δήθεν αντιεξουσιαστική γραμμή, για να στηρίξει με αυτό τον τρόπο την αστική εξουσία.
Μέσα από ένα δήθεν πλουραλισμό «περνάει» μια εξαιρετικά αντιλαϊκή ιδεολογία.
Και με κάθε ευκαιρία επιχειρεί να σύρει από τη μύτη την όποια αυθόρμητη μαζική εκδήλωση, κυρίως τμημάτων της νεολαίας, για να στήσει στην γκιλοτίνα αγνές διαθέσεις, από φόβο μην ωριμάσουν άγουρα συνθήματα και αντιδράσεις οργής. Και βέβαια, είναι πάντα κατά της «δεξιάς», ένα αναβράζον ποτάμι της... δημοκρατικής παράταξης και των κεντροαριστερών σεναρίων.
Μία εφημερίδα των ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.Σε αυτόν τον πάγια προβοκατόρικο ρόλο της η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», που πολλές φορές στο παρελθόν καταφέρθηκε κατά των ΚΝΑΤ(!), διαπρέπει και τον τελευταίο καιρό.
Δεν είναι το μόνο έντυπο που πρωτοστατεί, αλλά είναι πρωτοστάτης ανάμεσα στους πρωτοστάτες.
Στον τηλεοπτικό χώρο τη συναγωνίζεται ο ΑΛΦΑ, δίχως να απέχουν και πολύ άλλα κανάλια.
Σ' ένα μόνο υστέρησε μέχρι στιγμής από ΤΑ ΝΕΑ και τον ΑΛΤΕΡ. Δεν πήρε μια συνέντευξη από τον Γιωτόπουλο...
Σε αντίθεση με ΤΑ ΝΕΑ που θεώρησαν... δημοκρατική τους υποχρέωση να δημοσιεύσουν άρθρο του Κουφοντίνα, σε αντίθεση με τον ΑΛΤΕΡ (Τριανταφυλλόπουλος) που φιλοξένησε συνέντευξη με τον Ξηρό...

Η «Ελευθεροτυπία», ποτέ δεν είδε κουκουλοφόρους να προστατεύονται από τα ΜΑΤ, κουκουλοφόρους που «συλλαμβάνονται», για ν' αφεθούν ελεύθεροι από την πίσω πόρτα της Ασφάλειας.
Για την εφημερίδα αυτή, οι κουκουλοφόροι δεν είναι παρά εξεγερμένοι νέοι!...Ετσι, σε άρθρο του φύλλου της 15ης Δεκεμβρίου διαβάζουμε ότι: «Επιχειρούν ν' αποδυναμώσουν την ένταση της εξέγερσης ανακαλύπτοντας κουκουλοφόρους και ξένα κέντρα (Παπαρήγα)»!
Στη φαντασία του ΚΚΕ βρίσκονται και «οι κουκουλοφόροι και τα ξένα κέντρα» (και τα ντόπια προσθέτουμε εμείς)...
Προφανώς η εφημερίδα δε βλέπει προβοκάτσιες. Αυτά, είναι συνωμοσιολογία του ΚΚΕ!

Η εφημερίδα βλέπει ΕΞΕΓΕΡΣΗ!
Και στο φύλλο της 9ης Δεκεμβρίου με τον τίτλο «Οι μαθητές φέρνουν τα πάνω κάτω», παρουσιάζει φωτογραφία από πλατεία του Πειραιά γεμάτη με αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα!!...
Τους επιτιθέμενους με μολότοφ η εφημερίδα τους αποκαλεί «νεαρούς», ενώ ονομάζει «αγνώστους» τους κουκουλοφόρους που πυρπόλησαν κτίρια!...
Είναι επίσης χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ της 14ης Δεκεμβρίου 2008, με τον τίτλο «Η εξέγερση μέσα από τα συνθήματα».

Ανάμεσα στα συνθήματα που έχει φωτογραφήσει στη σελίδα 21, διαβάζουμε: ΒΟΜΒΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΗΛ! Με υπογραφή ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ! Και από κάτω: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!Στην παραπάνω εικόνα διαβάζουμε το σύνθημα: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ!...Το ίδιο ρεπορτάζ «διανθίζεται», με τις απόψεις δύο καθηγητών, όπου ο πρώτος ερμηνεύει αυτά τα συνθήματα ως «... ένα κράμα εφηβικού ρομαντισμού και πρόωρης ωρίμανσης, το οποίο διαμορφώνει ένα συλλογικό υποκείμενο και ένα πρόγραμμα δράσης» (!!), ενώ ο δεύτερος ως «απόρροια (και) συλλογικής δράσης, η οποία... απορρίπτει τουλάχιστον τα κυρίαρχα καταναλωτικά πρότυπα»!...
Ετσι ονομάζονται τώρα η προβοκατόρικη δράση πρακτόρων και το πλιάτσικο...

« Στους δρόμους ανυπακοή - το ΚΚΕ υπάκουο στη "γραμμή"», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» της 9ης Δεκεμβρίου!Ενα ρεπορτάζ που (δικαιολογημένα από τη σκοπιά της εφημερίδας) κυριολεκτικά αφρίζει, επειδή το ΚΚΕ πήρε τα μέτρα του και δεν ενεπλάκη στο σχέδιο προβοκάτσιας που επιχειρήθηκε σε βάρος του, το βράδυ της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου. Αντίθετα, οργανωμένα, περιφρουρημένα, πειθαρχημένα, τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παρέκαμψαν τη στημένη προβοκάτσια.
Και ιδού η αντίδραση της «Ελευθεροτυπίας»:
«Τα χιλιάδες μέλη έπρεπε να κρατηθούν μακριά από κάθε πράξη βίας του δρόμου»! «Σύμφωνα με τη δική τους πάγια πολιτική προσέγγιση, εντάσσεται στη σφαίρα επιρροής μιας προβοκάτσιας και μόνο»!
«Κι έτσι, περιφρουρημένοι μπετόν αρμέ, πορεύτηκαν» (δυστυχώς βλέπετε...).
«Κάτω από την εξέδρα της ομιλίας, οι αλυσίδες με τις δεκάδες κόκκινες σημαίες στερεωμένες σε στειλιάρια από σκληρό ξύλο, περίμεναν ήδη σχηματισμένες» (σημείωση δική μας: δίχως να πάρουν άδεια από την «Ελευθεροτυπία»...).
Στο φύλλο της 14ης Δεκεμβρίου ο εκδότης της «Ελευθεροτυπίας», Θαν. Τεγόπουλος, επιτίθεται στο άρθρο του κατά του ΚΚΕ, που έκανε λόγο για «χάιδεμα» των αυτιών των κουκουλοφόρων» από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Βρήκε τον συλλογισμό του ΚΚΕ «σατανικό»!

Και ότι το ΚΚΕ επί της ουσίας λέει: «Υποταχθείτε στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, με την ισχνή πλειοψηφία και την ισχυρή βούληση... όσα εγκλήματα κι αν διαπράττουν τα όργανά της»!!
Με άλλα λόγια το γνωστό τροπάριο των ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, ότι το ΚΚΕ συμπλέει με τη ΝΔ!... Αλλά και αποκαλυπτικά τα γραφόμενα του Θ. Τεγόπουλου. Ουσιαστικά παίρνει υπό την προστασία της εφημερίδας τους κουκουλοφόρους, ενώ ομολογεί τι είδους κίνημα επιδιώκει η αστική τάξη:
Ενα κίνημα στα μέτρα των ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, ένα κίνημα μοχλό της επανόδου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, για να συνεχίζεται η ίδια πολιτική της πλουτοκρατίας από τα πράσινα χέρια.
Ενα κίνημα που θα εκτονωθεί, που δε θα συνειδητοποιείται στη δράση και που θα μπορούν εκείνοι να το έχουν στο χέρι, για να το σκορπίσουν στους πέντε ανέμους, μόλις ο στόχος της κυβερνητικής εναλλαγής πραγματοποιηθεί.

Σε αυτό ακριβώς η «Ελευθεροτυπία» ξεπέρασε εαυτήν:
Μάθημα 1ο: Εφοδος στα τμήματα, ανέκραξε το πρωτοσέλιδο της 12ης Δεκεμβρίου! Τόση... επαναστατικότητα δείχνουν οι αστοί... Και τάσσονται υπέρ ενός κινήματος, που κανείς «δεν ελέγχει το μυαλό των νέων»! Κανείς; Οχι κανείς! Μακριά από το ΚΚΕ, εννοούν. Οχι, βεβαίως, από την ιδεολογία της «Ελευθεροτυπίας» και από κάθε άλλη αστική...
Η πλουτοκρατία, τα κόμματά της και οι παρατρεχάμενοι με αυτούς, ένα πράγμα φοβούνται: Την αντιιμπεριαλιστική λαϊκή ενότητα που θα κατακτήσει τη λαϊκή εξουσία. Γνωρίζουν ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα θα βρουν τη διέξοδο.
Γι' αυτό «μαγειρεύουν» από τώρα, ανάμεσά τους και η «Ελευθεροτυπία».
Γι' αυτό κολακεύουν τη νέα γενιά, γι' αυτό αποκόπτουν τα λαϊκά παιδιά από τις ρίζες τους, γι' αυτό προβάλλουν τη ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και καταφέρονται κατά του ΠΑΜΕ, γι' αυτό χτυπάνε το ΚΚΕ.
Εχει συσσωρευτεί αρκετή πείρα στο λαό και γρήγορα θα συσσωρευτεί περισσότερη.
Τα αστικά ΜΜΕ δεν είδαν τίποτα ακόμη...
------------------------------------
Τού Μάκη ΜΑΪΛΗ, Από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗhttp://www.rizospastis.gr/story.do?id=4874310&publDate=21/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, γράφετε ΠΑΝΤΟΤΕ Ελληνικά! *** Όχι μέ Λατινικούς χαρακτήρες!