Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Απερίγραπτο κατάντημα!

Το κατάντημά τους είναι απερίγραπτο.
Η χρεοκοπία τους είναι απόλυτη.
Ξαναζωντανεύουν οι πιο μαύρες μέρες, του Δεληγιάννη, του Βούλγαρη και της διπλής επιτήρησης της δεκαετίας του '30 από τον ΔΟΕ και την Κοινωνία των Εθνών,μόνο που τώρα τα ντόπια αρπακτικά στη θέση των συνεταίρων και συνεργατών τους έχουν την ΕΕ και το... ΔΝΤ!
* Νεκρανασταίνονται οι εποχές των «φιλελλήνων» τοκογλύφων, της Εθνοτράπεζας, της Ούλεν, της Πάουερς, των «ευεργετών» τύπου Συγγρού και των Ορλάνδων, μόνο που τώρα οι «δουλειές» γίνονται από τις «Ζήμενς», τις «Μερσεντές», τις «Ντόιτσε Μπανκ» και τις «Goldman Sachs», ως «φιλέλληνας» αναγορεύεται το Διεθνές Νομισματικό... Τρομοκρατείο, ενώ οι εγχώριοι «ευεργέτες» έχουν πιο... καλλιτεχνικά ονόματα όπως «Eurobank», «Μαρφίν» και «Post Bank».
* Για μια ακόμα φορά η Ελλάδα της πλουτοκρατίας και των κοτζαμπάσηδων, ο δικομματισμός και το ακροδεξιό του δεκανίκι, ο ΛΑ.Ο.Σ, έχοντας θέσει σε μια άνευ προηγουμένου ένταση τη μεταμοντέρνα τακτική της «βίας και νοθείας», δηλαδή τις ιδεολογικές ταξιαρχίες της ηλεκτρονικής «χούντας» των ΜΜΕ, κατασκευάζει «σωτήρες» εκεί που υπάρχουν μόνο «Ηρόστρατοι», παρακάμπτει ανερυθρίαστα το ερώτημα «Τις πταίει»,
μεταμφιέζει τους «Γουλημήδες» σε «Τρικούπηδες» (που απλώς είχαν την... «ατυχία» να παραλάβουν τη σκυτάλη τού «δυστυχώς επτωχεύσαμεν») και τους «Τζουμπέδες» σε «Βενιζέλους» (λογικό, αφού και ο «εθνάρχης», από τις προεκλογικές δημαγωγίες ότι θα έκανε την Ελλάδα «αγνώριστη» μας πήγε σιδηροδέσμιους στα δάνεια της... «αγνωριστοποίησης»)

*Το κατάντημά τους είναι απερίγραπτο.
Το έγκλημά τους είναι ειδεχθές.
Εδώ και σαράντα χρόνια - για να μην πάμε πιο πίσω - κατασκευάζουν ευρωενωσιακούς μύθους, «μεγάλες ιδέες», εθνικά ιδεώδη, λαμπρές νίκες.
Και ποιο το αποτέλεσμα;
Χρέη, δάνεια, τόκοι, μεγαλύτερα δάνεια, περισσότεροι τόκοι, μεγαλύτερα χρέη!
* Αλλά πώς προκλήθηκαν αυτά τα χρέη;Μήπως έγιναν σχολεία; Μήπως πήγαν στην Υγεία; Μήπως μετατράπηκαν σε κοινωνική πρόνοια; Μήπως έγιναν συντάξεις ανθρώπινες; Μήπως δόθηκαν για αυξήσεις στους μισθούς; Μήπως έγιναν γήπεδα για να παίζουν τα παιδιά; Μήπως δόθηκαν για τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα;
* Οχι!
* Τα χρέη «μας» είναι τα κέρδη τους!Είναι στα θησαυροφυλάκιά τους. Αντανακλώνται στην ξιπασιά τους, στις βίλες τους, στα κότερα, στις μετοχές, στα ομόλογά τους, στις εξοπλιστικές δαπάνες και στα υποβρύχια που «γέρνουν», και φυσικά ένα μέρος τους είναι ενσωματωμένο στην αρπαχτή, στη ρεμούλα, στη λαμογιά, στη διαπλοκή του συστήματός τους.
* Αυτή είναι η αλήθεια.- Τη βιώνουν τα εκατομμύρια των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που πάνω από το 50% ζουν με μισθό κάτω από 1.090 ευρώ.
- Τη βιώνουν οι απολυμένοι των «stage», οι συμβασιούχοι - όμηροι, οι δημόσιοι υπάλληλοι με τον καταργημένο 13ο και 14ο μισθό.
- Τη βιώνουν τα 2,5 εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
- Τη βιώνουν οι συνταξιούχοι των 300 και 500 ευρώ.
- Τη βιώνουν το ένα εκατομμύριο άνεργοι.
* Αλλά, οι ένοχοι, οι υπόλογοι, οι υπεύθυνοι, όσοι τα προκάλεσαν όλα αυτά, άλλοτε με πρόσχημα ότι «πτωχεύσαμε» κι άλλοτε με πρόσχημα «να μην πτωχεύσουμε», έρχονται και εκβιάζουν, υπαγορεύουν, υποβάλλουν σε νέα βάσανα, σε νέες θυσίες, σε νέο φόρο αίματος τον ελληνικό λαό.

* Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.Ξεσηκωθείτε. Εξεγερθείτε. Ανατρέψτε τους!
--------------------------------------
(Νίκος Μπογιόπουλος, στόν ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, 27.03.2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, γράφετε ΠΑΝΤΟΤΕ Ελληνικά! *** Όχι μέ Λατινικούς χαρακτήρες!