Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ΜΑΤ καί άγριο ξύλο στην Λευκίμμη Κέρκυρας για τον ΧΥΤΑ!

Με άγριο ξύλο εναντίον τών κατοίκων τής Λευκίμμης Κέρκυρας από δυνάμεις τών ΜΑΤ επιχειρεί η νομενκλατούρα τής τοπικής καί νομαρχιακής αυτοδοίκησης τής Κέρκυρας να επιβάλει την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη! ( δείτε, εδώ! )
Την κυρία ευθύνη για τα επεισόδια έχει, βέβαια, η Κυβέρνηση, που καλύπτει με προκλητικό καί αυταρχικό τρόπο την ανευθυνότητα τών τοπικών παραγόντων, οι οποίοι επιχειρούν να επιβάλουν τον ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη, χωρίς κανέναν διάλογο ή κοινωνική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία!
Οι τοπάρχες, καί εκεί, έχουν "μυρισθεί" κονδύλια καί αγωνιούν ... για την διαχείρισή τους, αποτιμώντας την υγεία τών κατοίκων καί το Περιβάλλον με τα γνωστά "διαχειριστικά" μέτρα τους!
"Παίζουν" πολλά λεφτά, λοιπόν! Η διαπλοκή με τους διάφορους "κολλητούς" εργολάβους δίνει καί παίρνει, καί "δεν πάνε να πνιγούν οι κάτοικοι, που αντιδρούν για τους κινδύνους επί τής υγείας τους"!
Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους, ότι αυτοί οι "παράγοντες", όταν λένε "διαχείριση απορριμμάτων", εννοούν "διαχείριση χρημάτων"!

Το κύριο χαρακτηριστικό σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, που αντιδρούν οι κάτοικοι γιά τους σκουπιδότοπους, είναι ότι οι τοπικές αρχές δεν έχουν κάνει τίποτα κατά τα προηγούμενα χρόνια, για να προωθηθεί ο περιορισμός τών σκουπιδιών, η ανακύκλωση καί όλα τα άλλα μέτρα πρόληψης στην διαχείριση τών σκουπιδιών!
Άς πάρουμε το παράδειγμα τής Ηλείας: ποιός από τους 22 Δημάρχους τής Ηλείας έχει ενδιαφερθεί κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, για να προωθήσει παρόμοια προληπτικά μέτρα στην διαχείριση τών σκουπιδιών; Κανένας!
Καί, έπειτα, όταν θα αναγκασθούν να εγκαταλείψουν τις ήδη λειτουργούσες ανεξέλεγκτες χωματερές, θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν νέους ΧΥΤΑ-χωματερές! Καί, στις αντιδράσεις τών κατοίκων θα απαντούν:"θέλετε, δηλαδή, να συνεχισθεί η απαράδεκτη κατάσταση με τις υπάρχουσες χωματερές;"! Λές, καί υπεύθυνοι για την αθλιότητα αυτών τών χωματερών, που μάς γεμίζουν διοξίνες, είναι οι κάτοικοι, καί όχι οι ίδιοι οι Δήμαρχοι, που τους συντηρούν κόντρα στις αντιδράσεις τών κατοίκων!
Γιά, λοιπόν, να προσέξουμε λιγάκι την λογική τών "αρχόντων": ποτέ τους δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για την άθλια κατάσταση, που επικρατεί στην διαχείριση τών απορριμάτων! Κατ' αυτούς, είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση, η ευθύνη πρέπει να φορτωθεί στους κατοίκους!
Τα βλέπουμε καί τα ακούμε όλα αυτά, τώρα τελευταία, καί εδώ στην Ηλεία, με τις τοποθετήσεις καί τους αστείους ισχυρισμούς αυτών τών "περισπούδαστων δημοκρατών"! Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε έτοιμοι για παρόμοια "πανηγύρια" με τής Λευκίμμης καί στην Ηλεία! Διότι, ο αυταρχισμός καί η αλαζονεία, που προσφάτως ευδοκιμούν στην αυτοδιοίκηση τής Ηλείας, καί καθώς αυτά έχουν κοντά ποδάρια, θα αποκαλυφθούν, όπου αυτά δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη, σε όλο τους το μεγαλείο κατά το επόμενο διάστημα!

Στην Λευκίμμη, λοιπόν, τα γεγονότα ακολουθούν την "πεπατημένη": αλαζονεία καί αυταρχισμός τής τοπικής εξουσίας, η οποία ταυτίζεται απολύτως με την κεντρική εξουσία, καί η οποία "διαλέγεται δημοκρατικώς" με τον λαό, υπό την "εγγύηση" τών ΜΑΤ!
Στην Λευκίμμη Κέρκυρας, αυτές τις ημέρες, οι τοπάρχες επεχείρησαν με "συναγωνιστές" τους τα ΜΑΤ(!), να επιβάλουν τις αυθαιρεσίες τους, καί τις "ευαισθησίες" τους!
Δεκάδες τραυματισμοί κατοίκων καί μικρών παιδιών, δύο σοβαρά τραυματισμένοι, δεκάδες συλλήψεις, επιθέσεις τών δυνάμεων τών ΜΑΤ με χημικά εναντίον τών κατοίκων!
Παρ' ότι είναι αναντίρρητο, ότι η ευθύνη τής βάρβαρης αυτής επίθεσης ανήκει πρώτα καί κύρια στην Κυβέρνηση, αυτό το γεγονός δεν απαλλάσσει την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία, άν εσέβετο τον ρόλον της, θα έπρεπε να μπεί μπροστά καί να εμποδίσει την επέμβαση τών δυνάμεων καταστολής!
Τί σόϊ τοπική δημοκρατία είναι αυτή, όταν οι τοπάρχες επιχειρούν να επιβάλουν τις όποιες αυθαιρεσίες τους καί να εγκαταστήσουν τους όποιους εργολάβους "τους", με κατασταλτικά μέτρα;
Αλλά, θα μού πείτε, τον εργολάβο ποιός τον βρήκε; Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν τον βρήκε; Αυτόν, λοιπόν, καί τα αλληλοδιαπλεκόμενα συμφέροντά τους, θα κοιτάξει να προστατεύσει η τοπική αυτοδιοίκηση!
Σ' αυτά τα συμφέροντα μπαίνουν σήμερα εμπόδιο οι κάτοικοι καί επιχειρούν να τα "τινάξουν όλα στον αέρα"! Καί γι' αυτό "θα πληρώσουν"!
Αυτή είναι, ήτανε, καί θα είναι πάντοτε η πρακτική καί η πολιτική τακτική τών κάθε είδους "διαχειριστών" τής τοπικής εξουσίας!
Όταν ο τοπικός "παράγων", αντί να συμπάσχει καί να συμπράττει στους αγώνες με την τοπική κοινωνία, γίνεται ο ιμάντας μεταφοράς καί εφαρμογής τής όποιας αντιλαϊκής καί αντιδραστικής πολιτικής τής κεντρικής εξουσίας, η πορεία του είναι προδιαγεγραμμένη: ο μοναδικός καί "προνομιακός" συνομιλητής του θα είναι τα ΜΑΤ, με τον λαό απέναντι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, γράφετε ΠΑΝΤΟΤΕ Ελληνικά! *** Όχι μέ Λατινικούς χαρακτήρες!