Ἡ ΕΛΛΑΣ ὑπὸ κατοχήν (ΔΝΤ, ΕΕ, ΛΑΘΡΟ-Ἔποικοι)!- Ἕλληνες, Ἀντισταθῆτε στοὺς ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ, στοὺς ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ καὶ στοὺς ντόπιους ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ!-- ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ παντοῦ!------ Ὁ Ἀρχιδωσίλογος ΤΣΙΠΡΑΣ, μαζὶ μὲ τοὺς "Ράλληδες" τού ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΝ τὴν Ἑλλάδα καὶ τοὺς ΕΛΛΗΝΕΣ! - ΒΓΗΤΕ ἀπὸ τὰ σπίτια σας! --ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! --Παλλαϊκὴ ΣΥΣΣΤΡΑΤΕΥΣΗ γιὰ τὴν ΑΝΑΤΡΟΠΗ τους! --ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ γιὰ τοὺς ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ καὶ τοὺς ΠΡΟΔΟΤΕΣ, γιὰ ὅσους "Βουλευτὲς" λὲνε "ΝΑΙ" στὰ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ "ΜΝΗΜΟΝΙΑ", στὰ ΚΤΗΝΩΔΗ "ΣΥΜΦΩΝΑ" ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ καὶ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΥ τῶν ΕΛΛΗΝΩΝ!-----ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!---- ΠΟΤΈ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!-------- Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία φοβερά φυλακή γιά τόν Ελληνικόν Λαόν, καί τό ΕΥΡΩ είναι ΈΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΊΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑΖΙ καί τών ντόπιων ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΤΣΙΠΡΑ καί ΚΑΜΜΕΝΟΥ. Τί δουλειά έχει η Ελλάδα, τί δουλειά έχουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ στόν ΛΑΚΚΟ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ;(Ακτήμων)-

Σάββατο, 2 Αυγούστου 2008

Υπόμνημα- Ανοικτή Επιστολή προς την Προϊσταμένη τής Ζ΄ Εφορείας Προϊστορικών καί Κλασσικών Αρχαιοτήτων, γιά τα Μνημεία στην "Τριανταφυλλιά"!

Η εν εξελίξει ανασκαφή τών Μυκηναϊκών ταφικών Μνημείων στην περιοχήν τής "Τριανταφυλλιάς", την οποίαν η νομενκλατούρα τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης τής Ηλείας προκλητικώς αγνοεί(!!!), προκειμένου να υλοποιήσει ( όπως πιστεύει!) το όνειδος τού σκουπιδότοπου στην¨" Τριανταφυλλιά", δίνει όλο καί περισσότερα ιστορικά στοιχεία γιά την περιοχήν.
Τα στοιχεία αυτά έπρεπε να είχανε ευαισθητοποιήσει τους "τοπάρχες", ώστε σύμπας ο λαός τής Ηλείας να είχε ήδη ενημερωθή, ότι εκεί, στην "Τριανταφυλλιά", αποκαλύπτεται μία άγνωστη πτυχή γιά την Ιστορία τής Ηλείας!
Φαίνεται, όμως, ότι τα νέα εντυπωσιακά στοιχεία τών ανασκαφών τούς "χαλάνε τα σχέδια", καί γι' αυτό επιχειρούν "στην ζούλα" να προωθήσουν τα επαίσχυντα σχέδιά τους γιά σκουπιδότοπο-βόθρο όλης τής Ηλείας στην "Τριανταφυλλιά". Έτσι νομίζουν!

Εν όψει αυτής τής απίστευτης ιστορικής καί πολιτισμικής αναλγησίας όλων αυτών τών κυρίων τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης τής Ηλείας, η Κίνηση Πολιτών Αμαλιάδος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδαμά "Κωστής Παλαμάς", καί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φραγκαβίλλας, συνέταξαν καί απέστειλαν αρμοδίως ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς την Προϊσταμένη τής Ζ΄ Εφορείας Προϊστορικών καί Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ολυμπίας, διά τού οποίου αιτούνται τα αυτονόητα, δηλαδή την προστασία τής περιοχής από τυχόν βανδαλισμούς τών επιδόξων κατασκευαστών σκουπιδότοπου εκεί, ως χώρου με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα!

Το ΥΠΟΜΝΗΜΑ πρωτοκολλήθηκε στην Γραμματεία τής Ζ΄ Εφορείας, καί στους λοιπούς Αποδέκτες επεδόθη διά Δικαστικού Κλητήρος, έχει, δε, ως εξής:
--------------------------------------------------------------------------------

* Κίνηση Πολιτών Αμαλιάδας
* Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδαμά
* Πολιτιστικός Σύλλογος Φραγκαβίλλας


Αμαλιάδα, 28 Ιουλίου 2008
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς την προϊσταμένη της Ζ' Εφορείας
Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ολυμπίας.

Κοινοποίηση
1. Πολιτικό γραφείο Πρωθυπουργού
2. Υπουργείο Πολιτισμού, διεύθυνση Κλασικών Αρχαιοτήτων
3. Γενικό Γραμματέα περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος
4. Νομάρχη νομού Ηλείας
5. Πρόεδρο συνδέσμου Δήμων νομού Ηλείας
6. Εισαγγελέα Πρωτοδικείου Αμαλιάδας
7. Εισαγγελέα Πρωτοδικείου Πύργου

Κυρία Προϊσταμένη.Είναι γνωστή η σωστική ανασκαφή, που βρίσκεται σε εξέλιξη από την υπηρεσία σας στην περιοχή Τριανταφυλλιάς Αμαλιάδας.
Επίσης είναι γνωστό, ότι πρόκειται για θαλαμωτό Μυκηναϊκό τάφο, ο οποίος εντάσσεται σε μία ευρύτερη ενότητα τάφων, ώστε σήμερα να μπορούμε να μιλάμε για Μυκηναϊκό νεκροταφείο. Αρχαιολογικό εύρημα μοναδικό όχι μόνο για την πόλη της Αμαλιάδας, αλλά και για ολόκληρο το νομό Ηλείας.

Η πανέμορφη περιοχή της Τριανταφυλλιάς φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους και τούτο διότι συνδυάζει καταπληκτικές ιδιότητες που την κάνουν μοναδική.
Αυτές οι ιδιότητες είναι:1. Το ανάγλυφο και έφορο του εδάφους, ιδανικό για ευγενείς καλλιέργειες όπως είναι της
ελιάς και των αμπέλων.
2. Η πυκνή δασώδης βλάστηση.
3. Το μεγάλο υψόμετρο το οποίο κυμαίνεται στα 300 μέτρα περίπου από τη θάλασσα.
4. Η γειτνίαση με τη θάλασσα, αφού απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από αυτή.
5. Η ύπαρξη πολλών πηγών, στοιχείο απαραίτητο για την κατοίκηση της περιοχής.
Άλλωστε τα νερά των πηγών αυτών, αλλά και της ευρύτερης λεκάνης απορροής της Τριανταφυλλιάς, είναι εκείνα που έχουν διαμορφώσει το Καρδαμαίϊκο ποτάμι και υδρεύουν τον παρακείμενο οικισμό της Κορυφής.6. Η πανοραμική θέση της περιοχής. Από την Τριανταφυλλιά βλέπουμε την Αμαλιάδα σε απόσταση 5 χιλιομέτρων και γενικότερα όλο το βόρειο τμήμα του νομού Ηλείας, το Ιόνιο πέλαγος, τα νησιά Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, έως και τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας.
Αυτές οι καταπληκτικές ιδιότητες έκαναν τους προγόνους μας πριν από 3500 χρόνια να κατοικήσουν την περιοχή.
Σήμερα όμως συμβαίνει το απίστευτο. .
Οι σημερινοί «άξιοι» διάδοχοι των προγόνων μας, όπως π.χ. ο Δήμαρχος Αμαλιάδας, με τη συνηγορία δυστυχώς της Δημόσιας Διοίκησης, προετοιμάζουν την Τριανταφυλλιά για σκουπιδότοπο του νομού Ηλείας.
Κύριοι θιασώτες του σκουπιδότοπου της Τριανταφυλλιάς, παλαιοί και νέοι, σκοταδιστές και ψευδολόγοι, πρωταγωνιστές και κομπάρσοι. Τι θα αφήσετε εσείς στις επόμενες γενεές; Οι Μυκηναίοι πρόγονοί μας, άφησαν τους θολωτούς τάφους τους και τα κτερίσματά τους. Εσείς θα αφήσετε τα σκουπίδια σας.
Επί 15 χρόνια προσπαθούμε και έως σήμερα έχουμε κατορθώσει.1. Να αποτρέψουμε το έγκλημα, που επιχειρούν να πράξουν στην Αμαλιάδα και στην Τριανταφυλλιά.
2. Να αποτρέψουμε τον βιασμό και την καταστροφή του περιβάλλοντος, σε αέρα, έδαφος και θάλασσα.
3. Να αποτρέψουμε την μόλυνση κύρια της Αμαλιάδας, του Καρδαμά, της
Κορυφής και των Δουνεϊκων που είναι οι άμεσα απειλούμενοι οικισμοί.
4. Να αποτρέψουμε την υποθήκευση του μέλλοντος της πόλης μας και των
παιδιών μας. Λέμε όχι στη χαβούζα του νομού Ηλείας. Λέμε όχι σε νέα Λιόσια.
5. Να προστατέψουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά.

Κυρία Προϊσταμένη.Ο σκουπιδότοπος της Τριανταφυλλιάς απέχει από το Μυκηναϊκό νεκροταφείο, και την σωστική ανασκαφή που κάνετε 60 μέτρα.
Σας θυμίζουμε ότι, στην απέναντι πλευρά και στα όρια του σκουπιδότοπου είχε βρεθεί το 1995 πάλι με σωστική ανασκαφή ένας Ελληνιστικός τάφος σε πιθάρι.
Επίσης ότι παρακείμενα του τάφου αυτού είχε βρεθεί ένας κίονας των ιδίων χρόνων, τον οποίο δεν τον προλάβατε τότε με την σωστική σας ανασκαφή, διότι προηγήθησαν «οι βάρβαροι» θιασώτες του σκουπιδότοπου της Τριανταφυλλιάς και με μηχανήματα τον γκρέμισαν και τον έθαψαν με μπάζα μαζί με εκατοντάδες δένδρα.
Ποιος ξέρει τι άλλα αρχαιολογικά ευρήματα έχουν καταστρέψει με τις χωματουργικές εργασίες που έκαναν τα έτη 1994 και 1995, έως ότου τους σταματήσουμε.
Αυτό δείχνει ότι η περιοχή της Τριανταφυλλιάς ήταν ανελλιπώς κατοικημένη ανά τους αιώνες.
Από τα γεγονότα αυτά επίσης φαίνεται πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη των συστηματικών ανασκαφών.
Κυρία Προϊσταμένη.Η περιοχή της Τριανταφυλλιάς πέραν των ανωτέρω, που σας εκθέσαμε, όπως ξέρετε γειτνιάζει
* με το κάστρο της Κορυφής, που είναι των κλασικών χρόνων,
* με τον Βυζαντινό ναό της Φραγκαβίλλας που είναι κτισμένος περίπου το 950 μ.χ. καθώς και
* με την μονή του Φραγκαπηδήματος, κτισθείσα επί Τουρκοκρατίας.

Οι φορείς του έργου του σκουπιδότοπου της Τριανταφυλλιάς σύμφωνα με το νόμο, έπρεπε να ζητήσουν την συναίνεση σας για την έγκριση χωροθέτησης του έργου.
Δεν το έπραξαν όμως,
διότι δεν ήθελαν να διακινδυνέψουν πιθανή αρνητική σας απόφαση. Όπως βλέπετε, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Μπροστά στα σκουπίδια, ο πολιτισμός και η ιστορία μας πηγαίνουν περίπατο.
Εάν αναρωτιέστε, όπως θα αναρωτιόταν οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος άνθρωπος, καλά γιατί τέτοια επιμονή για τα σκουπίδια στην Τριανταφυλλιά.
Σας λέμε ευθαρσώς ότι το διακύβευμα είναι η διαχείριση των περίπου 60 εκατομ. Ευρώ Δημοσίου Χρήματος, που θα δαπανηθούν για το έργο, από συγκεκριμένους ανθρώπους.

Κυρία Προϊσταμένη.
Σας ζητούμε, ως καθ' ύλη αρμόδια, τα εξής.1. Να γνωματεύσετε αρνητικά για την καταλληλότητα του χώρου της Τριανταφυλλιάς ως «σκουπιδότοπος του νομού Ηλείας», προστατεύοντας κατ' αυτό τον τρόπο το Μυκηναϊκό νεκροταφείο που ευρέθη στην περιοχή και συνάμα την πολιτισμική μας κληρονομιά.
2. Να ενεργήσετε άμεσα ώστε ο «αρχαιολογικός χώρος», να περιφραχτεί, και να φυλάσσεται επαρκώς για να προστατευτεί κύρια από τους αρχαιοκάπηλους.
3. Να συνεχίσετε τις ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο ως συστηματικές πλέον, για να αναδειχθεί πλήρως το Μυκηναϊκό νεκροταφείο.
4. Να ερευνήσετε την ευρύτερη περιοχή για αρχαιολογικά ευρήματα, διότι
υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την ύπαρξη τους.
Τό παρελθόν, η ιστορία και ο πολιτισμός μας, είναι η ταυτότητά μας, είναι το διαβατήριο ζωής για μας και τα παιδιά μας.
Μην αφήσετε τους «βαρβάρους» για τριάκοντα αργύρια να εκθεμελιώσουν τα πάντα. Εάν ζητάτε τον φορέα του έργου, θα εκπλαγείτε.
Φορέας του έργου είναι η περιφέρεια Δ. Ελλάδος, η οποία αποποιείται της ευθύνης και μεταφέρει το έργο με απόφασή της στον σύνδεσμο Δήμων νομού Ηλείας για τη διαχείριση των αποβλήτων. Ακολούθως ο σύνδεσμος αποποιείται της ευθύνης και μεταφέρει το έργο με απόφασή του στο Δήμο Αμαλιάδας, ο οποίος περιχαρής το αναλαμβάνει.
Όπως φαίνεται, "το σχέδιο εξετελέσθη πλήρως, ο τελικός στόχος επετεύχθη". Ο Δήμαρχος Αμαλιάδας μπορεί να αυτοθαυμάζεται ικανοποιημένος, αλλά η Αμαλιάδα να πενθεί.
Πάντως κρίνουμε ότι καλύτερα είναι οι επαφές σας να είναι με το σύνδεσμο, του οποίου πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Βαρθολομιού.

Για την Κίνηση Πολιτών Αμαλιάδας , Σπύρος ΗλιόπουλοςΓια τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρδαμά , Άγγελος ΛιβαθινόςΓια τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φραγκαβίλλας, Δημήτρης Κουγιανός

Διεύθυνση επικοινωνίας
Ελ. Βενιζέλου 16 Αμαλιάδα τηλ. 2622022126 και 6976612420

Δεν υπάρχουν σχόλια: