Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ο Τάκης Φωτόπουλος μιλάει για την πορεία της παγκοσμιοποίησης και τον αγώνα για κυριαρχία διεθνώς και στην Ελλάδα

Ο Τάκης Φωτόπουλος μιλάει γιά τήν πορεία τής παγκοσμιοποίησης, και γιά τόν αγώνα γιά ( Εθνική καί Κοινωνική)  κυριαρχία, διεθνώς καί στήν Ελλάδα  !

 

Στη μεστή συνέντευξη του Τάκη Φωτόπουλου στον Νίκο Χαζαρίδη (Alpha Ράδιο Καβάλας) που δόθηκε στις 26/6/2018 τέθηκαν ποικίλα ζητήματα τόσο
της διεθνούς επικαιρότητας και εγχώριας επικαιρότητας όσο και θεωρητικά γύρω από τη λειτουργία της παγκοσμιοποίησης, το μέλλον της παγκόσμιας διακυβέρνησης, το Brexit κ.α. Έτσι, αναλύθηκε το κίνημα εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας, όπως ξεκίνησε με το Brexit και επεκτάθηκε μετά στις ΗΠΑ όπου προσπάθησε να το εκφράσει (εκμεταλλευτεί;) ο Τραμπ, καταφεύγοντας αναπόφευκτα σε μια τραγελαφική απόπειρα να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, δηλαδή τις απαιτήσεις των εργατικών θυμάτων της Παγκοσμιοποίησης στις ΗΠΑ και ταυτόχρονα όσων από τη μεγαλοαστική τάξη κλπ. θίγονται από την ίδια διαδικασία. Στη συνέχεια κουβεντιάστηκε η στάση του Ερντογάν και ποιες “από τα κάτω” δυνάμεις μες στην Τουρκική κοινωνία στηρίζουν και επηρεάζουν τις πολιτικές του με στόχο την Εθνική και Οικονομική κυριαρχία της Τουρκίας. Τέλος, η συζήτηση στράφηκε στην Ελλάδα με τον Τάκη Φωτόπουλο να εξηγεί τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι ανοιχτές και απελευθερωμένες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πολιτικο-οικονομική κατοχή και, εν τέλει, τη σημερινή καταστροφή για τα λαϊκά στρώματα. Για να καταλήξει στην πρόταση του ΜΕΚΕΑ που έχει ως ακρογωνιαίους λίθους τη μονομερή έξοδο από την ΕΕ και την οικονομική αυτοδυναμία, ως αναγκαίες και επαρκείς συνθήκες για μια εθνικά και οικονομικά κυρίαρχη Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, γράφετε ΠΑΝΤΟΤΕ Ελληνικά! *** Όχι μέ Λατινικούς χαρακτήρες!