Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

Λιάνα Κανέλλη: Ασφαλιστικό ΝΣ / Γενοκτονία!

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΓ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΝΗ΄
Τρίτη 6 Ιουλίου 2010
........................
.......................
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Ευχαριστούμε, τον κ. Κιλτίδη.
Το λόγο έχει η Βουλευτής Α’ Αθηνών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κυρία Λιάνα Κανέλλη.(AM)


ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο ή μιλάμε για ένα μνημόνιο; Γιατί, εδώ θα πρέπει να αποφασίσουμε, αγαπητοί συνάδελφοι, αν μιλάμε ειλικρινά. Ειλικρινά δεν μιλάμε. Δεν κάνουμε ειλικρινά υπολογισμούς. Δεν λέμε την αλήθεια ή –αν θέλετε- κάποιοι δεν λένε την αλήθεια.Πρώτα από όλα, σας αφαιρείται φυσικώς, μαθηματικώς, μεταφυσικώς και λογικώς το δικαίωμα να λέτε και να υποχρεώνετε εδώ μέσα Βουλευτές να ψηφίζουν νομοσχέδιο, στο οποίο έχετε κάνει ψευδείς, άθλιους υπολογισμούς με δικηγορικά γραφεία, ομάδες συμφερόντων και υπόπτων προθέσεων επιστήμονες ότι θα καθορίσετε σήμερα εσείς, εκλεγμένοι πριν από ένα χρόνο παρά κάτι, τη ζωή των ανθρώπων μετά από πενήντα χρόνια μέχρι το 2050 και μέχρι το 2060.
Πρέπει να έχετε «καβαλήσει» ένα απίστευτο καλάμι, ένα καλάμι απίθανο να νομίζετε ότι θα λέτε, αβρόχοις ποσίν, ότι είναι ταφόπλακα. Ο Πρωθυπουργός σας το είπε, δεν το λέμε εμείς. Ταφόπλακα! Ποιός σας είπε ότι μπορείτε να θάβετε ζωντανούς τους ανθρώπους; Τους θάβετε ζωντανούς τους ανθρώπους.
Πιστεύετε στα αλήθεια ότι στα τρία, στα τέσσερα, στα πέντε χρόνια, στους τρεις, τέσσερις, πέντε μήνες δεν θα υπάρξει γενιά, δεν θα υπάρξουν άνθρωποι που θα συνειδητοποιήσουν ότι εσείς υπογράφετε μία θανατική καταδίκη σε ένα περίεργο χρηματοπιστωτικό Κολοσσαίο με τη Lehman Brothers, τους «Μουρς, Σουρς, Φουρς» και πέντε οίκους, οι οποίοι κάθονται και κάνουν υπολογισμούς για να καταλήξουμε στην Ισλανδία;
Μην πάτε αλλού. Αφήστε τα μοντέλα που μας πουλήσατε εδώ μέσα, το σουηδικό, το ιρλανδικό, το ένα, το άλλο. Ο καθένας σας ερχόταν εδώ και πούλαγε ένα μοντέλο και τα μοντέλα χρεοκοπήσανε. Πουλήσατε μία ευρωζώνη και «σφίχτηκε» τόσο πολύ που οι άνθρωποι δεν μπορούν να αναπνεύσουν.

Τα χρέη, τα χρέη, τα χρέη… Πώς δημιουργήθηκαν τα χρέη; Πώς γίνεται να δημιουργηθούν αυτά τα χρέη;
Πιστεύετε στ’ αλήθεια –εγώ αναρωτιέμαι ειλικρινά με συναδέλφους και ειδικά γυναίκες του ΠΑΣΟΚ- ότι μ’ αυτό το νομοσχέδιο και μ’ αυτό το μνημόνιο, μ’ αυτή τη συμφωνία –που δεν είναι καν συμφωνία, αλλά δεν είναι μνημόνιο, δεν ξέρουμε αν είναι συνταγματική, δεν είναι αντισυνταγματική, αδιάφορο- μπορείτε να πείτε ξαφνικά σε μία γυναίκα στα εξήντα πέντε, καθαρίστρια μερικής απασχόλησης ότι μπορεί να είναι στα γόνατα και να καθαρίζει σκάλες; Σκάλες στην Γκράβα; Εξήντα πέντε χρονών;
Μπορείτε να φανταστείτε τον πατέρα σας, το θείο σας, τον ξαδερφό σας στα εβδομήντα δύο για να συμπληρώσει κάτι που εσείς έχετε βαφτίσει αξιοπρέπεια τα 360; Όποιος λέει ότι οι Έλληνες θα έχουν –τάχα μου, δήθεν δημοκρατικά- μία ενιαία σύνταξη βασική 360, την έχει καταργήσει.
Με εκατόν πενήντα μεροκάματα το χρόνο, ήτοι έξι μήνες και αυτούς λειψούς –λαχείο είναι αυτό που σας λέω, για πάνω από πεντακόσιους-εξακόσιους χιλιάδες ανθρώπους- θέλετε ογδόντα χρόνια να συμπληρώσετε, για να πέσετε σ’ αυτούς τους κωδικούς και σ’ αυτές τις εκτιμήσεις. Ογδόντα χρόνια δουλειάς!

Μιλάει το ΚΚΕ και σας φωνάζει: «Υποχρεωτική δωδεκάχρονη εκπαίδευση». Να ολοκληρωθεί ο άνθρωπος βιολογικά, ψυχολογικά, πνευματικά, να μη ζει με «κουμπάκια». Και έρχεστε και του λέτε ότι στα δεκαπέντε θα πάει στο γκαραζάδικο ή θα πάει σερβιτοράκι με κάτι λιγότερο από 500 και 70 η κάρτα του εισιτηρίου για να πηγαινοέρχεται στον εργοδότη; Θα μένει στο Πέραμα, θα σερβίρει στην Κηφισιά και θα εργάζεται τετράωρο; Θέλει τρεις ώρες να πάει, τρεις ώρες να γυρίσει και να πληρώσει το εισιτήριο από την τσέπη του; Είναι και ελλειμματικό και αύριο το πρωί στον ιδιώτη θα πάρει 590 μείον 70, δηλαδή 520, μείον οι κρατήσεις; Από τα δεκαπέντε; Και θα πρέπει να βάλει πενήντα χρόνια για να πάει εξήντα πέντε; Αντέχεται η ορθοστασία σερβιτόρου; Θα βάλετε γυναίκα εξήντα πέντε και εξήντα εφτά χρονών να σας φυλάει τα παιδιά στο νηπιαγωγείο; Τα βαρέα και ανθυγιεινά θα τα κόψετε κατά 90% και τα καινούρια ανθυγιεινά;Έχετε δει τον αριθμό των θανάτων από τους εργαζόμενους στις «πράσινες» εταιρείες και ειδικά της ανακύκλωσης; Τον έχετε δει; Έχετε δει πόσοι πεθαίνουν και τι βαρύ και ανθυγιεινό είναι το επάγγελμα να δουλεύεις στα βιοκαύσιμα; Σαν τα κοτόπουλα πεθαίνουν οι άνθρωποι. Σοβαρολογείτε; θα στέλνετε σε σκυλοπνίχτες τους ανθρώπους με τριάντα και σαράντα χρόνια;
(AM)
Και θα ζουν οι άνθρωποι από τα δεκαπέντε και τα δεκαοχτώ και θα κυνηγάνε τρίωρα, τετράωρα, πέντε ώρες, εφτά ώρες;Τολμάτε και μιλάτε εδώ μέσα για αναλογίες «ένα προς ενάμισι»; Γιατί λέτε ψέματα; Κάντε την αναλογία με βάση αυτούς που δουλεύουν, μ’ αυτούς που εν δυνάμει θα μπορούσαν και όφειλαν να δουλεύουν, να έχουν όλοι μία δουλειά. Την κάνατε ποτέ την αναλογία;
Μιλάτε για δημογραφικό; Μα δεν ντρεπόμαστε μεταξύ μας μεγάλοι άνθρωποι; Γραμματιζούμενοι άνθρωποι και μιλάτε για δημογραφικό;
Δηλαδή υπάρχει άνθρωπος ο οποίος πηγαίνει, σπουδάζει, πάει στο στρατό κάνει οτιδήποτε, μία κοπέλα για παράδειγμα, που δουλεύει σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας με μαζική τενοντίτιδα μυοσκελετικά προβλήματα, εγκεφαλικά προβλήματα και δουλεύει δωδεκάωρα, δεκατετράωρα και αυτή στα τριάντα της και ο άλλος στα τριάντα του, με 500 ευρώ ο ένας και 500 ευρώ ο άλλος θα ξεκινήσουν φαμίλια; Ποιος θα την ξεκινήσει τη φαμίλια; Η φοιτητική γκαρσονιέρα των δώδεκα τετραγωνικών κάνει 350 ευρώ. Και τώρα πάει και η σύνταξη της γιαγιάς, πάει και το τσοντάρισμα από τον παππού. Πρέπει να δουλεύει μέχρι να πεθάνει.

Κύριοι Βουλευτές και κυρίες Βουλευτίνες, εγώ ανέβηκα πάνω, είχα και την πολυτέλεια να βλέπω από την τηλεόραση μερικούς συναδέλφους, ήπια και ένα καφέ πληρωμένο είκοσι πέντε φορές κάτω από τον καφέ που είναι έξω, έχω και ένα αυτοκίνητο για να πηγαινοέρχομαι, ανήκω σε ένα ευγενές ταμείο, μπορεί και να κάθομαι και μέχρι τα εξήντα πέντε μου να μιλάω εδώ και μέχρι τα εβδομήντα. Χρόνια ακούμε για δεινοσαύρους.
Είναι βαρύ και ανθυγιεινό το επάγγελμα του πολιτικού; Εδώ δεν είναι βαρύ και ανθυγιεινό να σε φτύνουν πια. Τους κόβεις τα πάντα και δεν είναι καν αυτό βαρύ και ανθυγιεινό. Και θα έρθετε να το συγκρίνετε με ποιο; Με το επάγγελμα του οικοδόμου; Μ’ αυτόν που δουλεύει στα υπόγεια το Ευαγγελισμού, με 48 και 50 και 52 και 60 βαθμούς στον κλίβανο για να καθαρίζει τα εργαλεία για την εγχείριση και το μπότοξ της επομένης;
Σοβαρολογείτε; Θα χωρίσετε τους ανθρώπους σε προνομιούχους άνω των πενήντα πέντε και εξήντα των ευγενών ταμείων, σαν την αφεντιά μου και μερικών άλλων και θα κόψετε την κοινωνία στα δύο;
Γενιά και κοινωνία και νομοσχέδιο και πολιτική που την πέφτει σε άμαχο πληθυσμό δεν στέκεται, γιατί περί πολέμου πρόκειται. Ταξικού, ουσιαστικού και παγκοσμιοποιημένου πολέμου.
Σε όλα τα καθεστώτα, σε δικτατορίες, σε σφαγές όταν ο βομβαρδισμός και η σφαγή παίρνουν νέους, γυναίκες και γέρους λέγεται γενοκτονία, σε όλες τις κουλτούρες. Σε όλες τις κουλτούρες! Δείτε το νομοσχέδιο, τι τσακίζει; Γυναίκες, παιδιά, πιτσιρίκια, νέους, ΑΜΕΑ και γέρους.
Και ερχόμαστε εδώ και συζητάμε ότι θα σώσουμε τη χώρα, βομβαρδίζοντας με αυτά τα μέτρα τον άμαχο πληθυσμό; Τα δεκαπεντάχρονα; Γιατί πατριωτισμός είναι να πηγαίνει στο αφεντικό;

Γενιά που πουλάει τα παιδιά της και τις επόμενες γενιές, για να καλύψει τις πομπές της, τα λάθη της και τις επιλογές της, δεν αξίζει τον κόπο να υπάρχει. Όλες οι γενιές έμειναν στην ιστορία γιατί έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τα νιάτα, ακόμα και όταν δεν μπορούσαν.
Και ερχόμαστε εμείς εδώ το 2010, 21ος αιώνας, μετά τα millennium, μετά τις Ολυμπιάδες, μετά τους ανθρωπιστικούς πολέμους, μετά τους βομβαρδισμούς, μετά τη μεγάλη ανάπτυξη, μετά την κοινωνικοποίηση και τη μετακίνηση και τους πυλώνες και την ελευθερία μετακίνησης κεφαλαίων, να αποφασίσουμε εμείς σήμερα, ότι για πενήντα χρόνια θα πουλήσουμε γενιές, νέες και γέρους στον καιάδα του κέρδους.
Αν το βαστάει η καρδιά σας, ρίξτε το, το κουκί. Όσο γρηγορότερα το ρίξετε, τόσο γρηγορότερα θα σας ρίξει και θα σας ανατρέψει η κοινωνία και θα κάνει άλλες επιλογές, αλληλέγγυες, ουσιαστικές, όχι κατ’ ανάγκη αιματηρές, αλλά αν είναι να ρεύσει ένα αίμα, αυτό το αίμα ξέρουμε τίνος θα είναι. Των ηθικώς ανίκανων να σχεδιάσουν το μέλλον, χωρίς να το υποθηκεύσουν εκ των προτέρων με τα λάθη τους.
Και αυτά τα περί νεκρών μαζέψτε τα, γιατί εν όψει της ανεργίας αν ανοίξει μύτη θα ξέρουμε ποιος θα έχει τραβήξει τη σκανδάλη και δεν θα είναι το ΚΚΕ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Ευχαριστούμε την κυρία Κανέλλη.
------------------
Τό Βίντεο τό πήραμε από τό Ιστολόγιο:
http://citypress-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: