Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Οι ΣΥΝυπηρέτες τού Συστήματος καί οι Αθλιότητές τους!

Σκέφτομαι καμμιά φορά, ότι είναι ανώφελο να συζητάς γιά ανθρώπους, που έχουν πουλήσει την πολιτικήν ψυχήν τους "αντί πινακίου πολιτικής φακής"!
Όμως, έρχονται στον νού μου τα μνημειώδη γραπτά τού Λένιν, ότι ο Οπορτουνισμός παραμένει επικίνδυνος ακόμη καί τότε, που φαίνεται ότι παραπαίει!
Το ζήτημα τού Οπορτουνισμού είναι λυμένο γιά τους Κομμουνιστές καί γιά την Εργατική Τάξη από την εποχή τού μεγάλου θεμελιωτή τού Μαρξισμού-Λενινισμού, τού Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν ! Καί έχει επιστημονικώς αποδειχθή, ότι είναι καί παραμένει ο "Δούρειος Ίππος" τής Αστικής Τάξης εναντίον τών συμφερόντων καί τών ταξικών αγώνων τής Εργατικής Τάξης καί τών συμμάχων της!
Σήμερα στην χώρα μας, μετά από 60 χρόνων διαβρωτική δουλειά μέσα στο σώμα τής Εργατικής Τάξης, ο εγχώριος Οπορτουνισμός, στηριζόμενος στα δεκανίκια που απλόχερα τού προσφέρει η Αστική Τάξη μέσω τών δήθεν "δημοκρατικών" συγκροτημάτων "Τύπου" ( δηλ. τής αστικής προπαγάνδας), τών γνωστών δηλαδή συγκροτημάτων "τύπου", που κάποτε λιβάνιζαν τούς ναζιστές στην χώρα μας, έχει "ξεσαλώσει" εναντίον τού ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος καί τών πρωτοπόρων αγωνιστών! Καί βυσσοδομεί εναντίον κάθε ανθρώπου, που επιλέγει να στέκεται όρθιος, αρνούμενος να συμπορευθή μαζί τους στις άθλιες πολιτικές διαπλοκές τους με ό, τι βρώμικο αναδύεται από την μπόχα τών αστικών καί μικροαστικών διαγκωνισμών!
Σε κάθε περίπτωση, θα τους ιδείς να ορμούν "λυσσασμένοι" εναντίον τών αγέρωχων κομμουνιστών, την ίδια στιγμή, που "δείχνουν" τα δήθεν "ανθρώπινα αισθήματά" τους, γιά να υπερασπίσουν τους διαφόρους κύναιδους καί αρσενοκοίτες!
Πρόσφατο καί κραυγαλέο κρούσμα χυδαίου αντικομμουνισμού αυτό τής Αρκαδίας, όπου οι ΣΥΝυπερέτες τού αστικού συστήματος, σε αγαστή καί απροκάλυπτη συνεργασία με τους δύο "δεινόσαυρους" τής πολιτικής ζωής τού τόπου μας ( ΠΑΣΚ καί ΔΑΚΕ), καί μαζί με το γελοίο παρακολούθημά τους ( τών αναρχοκουλτουριάρηδων, με το όνομα "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ"), "διαγράφουν" από την ΕΛΜΕ Αρκαδίας τον Καθηγητή Α. Γιαννόπουλο, επειδή, όπως τόσοι άλλοι σε άλλα κόμματα, απεσπάσθη προσωρινώς στις Υπηρεσίες τών Γραφείων τού ΚΚΕ!
"Ξένο σώμα", λοιπόν, στην ΕΛΜΕ ο σύντροφος Α. Γιαννόπουλος στην Αρκαδία, την ίδια στιγμή, που δεκάδες Καθηγητές στην χώρα μας υπηρετούν αποσπασμένοι στα Γραφεία άλλων κομμάτων!
Είναι βέβαιον, ότι, χωρίς την συναίνεση αυτού τού άθλιου πολιτικού μορφώματος τού Οπορτουνισμού στην χώρα μας ( τού ΣΥΝ), οι δύο δεινόσαυροι τής πολιτικής ζωής τού τόπου ( ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ) καί το αστείο δεκανίκι τους ( "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ") δεν θα τολμούσαν να προχωρήσουν σ' αυτήν την κατάπτυστη πολιτική ενέργεια! Όμως, "ετόλμησαν", διότι έχουν καί το δήθεν "αριστερό" άλλοθι τών οπορτουνιστών!
Αποδεικνύεται, έτσι, γιά μία ακόμη φορά, ότι ο Οπορτουνισμός, ακόμη καί όταν πνέει τα λοίσθια, είναι επικίνδυνος γιά την εργατική τάξη, γιά τους εργαζόμενους καί γιά τον λαό! Η μόνιμη έγνοια καί φροντίδα του είναι να φαίνεται αρεστός στους "κρατούντες", στους οποίους καί χρωστάει την αγχώδη επιβίωσή του!
Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο τής Πανελλαδικής Γραμματείας τού ΠΑΜΕ, γιά την ολοκληρωμένη ενημέρωση τού αναγνώστη επί τού θέματος, καί γιά τήν απόδοση τών οφειλομένων "τιμών" στους άθλιους ΣΥΝυπηρέτες τού συστήματος:
----------------------------------------------------------------------
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

«Για έναν άνθρωπο που τον μποδίζουν να βαδίσει…»
Ούτε η χούντα !!!
Ετσι κι αλλιώς αυτός ο κόσμος δεν τον χωρούσε. Ήθελε λέει, να σπάσει το «περίβλημά» του. Να τον αλλάξει. Ηθελε έναν «άλλο κόσμο» όχι όμως «εφικτό» στα πλαίσια του συστήματος, αλλά ένα κόσμο κοινωνικά δίκαιο, χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ένα κόσμο σοσιαλιστικό – κομμουνιστικό.
Η ζωή τον έφερε νέο εκπαιδευτικό σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, πατέρα ενός παιδιού να παλεύει για την επιβίωση και απελευθέρωση όχι μόνο της δικής του, αλλά και των άλλων «σκλάβων της μισθωτής εργασίας».
Η βαθιά του πίστη στα υψηλά ιδανικά του Μαρξισμού – Λενινισμού τον οδήγησε να αποσπαστεί προσωρινά στο ΚΚΕ, να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και «της ιστορικής της αποστολής».
Ο λόγος για το σημερινό γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΚΚΕ, Ανδρέα Γιαννόπουλο, συνδικαλιστή, επικεφαλής του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο Ν.Αρκαδίας, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Αρκαδίας.
Όπως, όμως, συνηθίζεται τέτοιους ανθρώπους το σύστημα επιδιώκει να τους τσακίσει, με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα.
Βέβαια, όταν το ίδιο θεωρεί ότι κάπου «κάποιο λάκκο έχει η φάβα», ότι κινδυνεύει να εκτεθεί, αναθέτει τις βρώμικες δουλειές στις εφεδρείες του, στα πολιτικοσυνδικαλιστικά του τσιράκια: τους οπορτουνιστές!
Ετσι λοιπόν με πρόταση των δυνάμεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Αρκαδίας από κοινού ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πήραν απόφαση να τον διαγράψουν από μέλος της ΕΛΜΕ «ως ξένο σώμα» για το σωματείο, επειδή έκανε το έγκλημα να αποσπαστεί προσωρινά στο ΚΚΕ.

Πήραν την απόφαση αυτή τη στιγμή που ο Α. Γιαννόπουλος όχι μόνο δεν είναι «ξένο σώμα», αλλά:

Ø Κάθε μέρα βρίσκεται και σε ένα σχολείο, ενημερώνει τα μέλη της ΕΛΜΕ για τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις, για την εξέλιξη της ταξικής πάλης.
Ø Δηλώνει απεργός σε κάθε απεργία, αν και αποσπασμένος (!).
Ø Συμμετέχει στη ζωή και τη δράση του σωματείου, στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΛΜΕ, ανελλιπώς, σε κάθε κινητοποίηση που υπηρετεί τον εκπαιδευτικό και τις σύγχρονες ανάγκες του.
Το γεγονός ότι η απόφασή τους είναι πέρα για πέρα αντικαταστατική, αυτό σε τίποτα δεν τους ενοχλεί, είναι γι’αυτούς «ψιλά γράμματα».
Ούτε η Χούντα δεν τολμούσε τέτοιες διαγραφές στους συνδικαλιστές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έθεσαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Αρκαδίας όπου κάτω από την κατακραυγή των εκπαιδευτικών ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση, μετακυλίοντας το θέμα στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.
Οι οπορτουνιστές όμως εκεί! «Σκυλιά ατάϊγα»! ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (ενιαίο σχήμα στην Αρκαδία), επέμεναν με ακόμα μεγαλύτερο σθένος «να διαγραφεί τώρα ο Α. Γιαννόπουλος».
Τελικά η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να μεταθέσει το θέμα στην επόμενη εκλογοαπολογιστική συνέλευση.
Οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επέμεναν μέχρι τέλους στη διαγραφή του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ και συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ τη στιγμή που και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΣΥΝ από το χώρο του ΟΣΕ είναι κι αυτός αποσπασμένος και σωστά δε θέτει κανείς ζήτημα διαγραφής του από το σωματείο στο οποίο ανήκει.
Τι να πει κανείς, άβυσσος η ψυχή των οπορτουνιστών, των αγωνιστών του «σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο», «της ελευθεριακής και δημοκρατικής κοινωνίας».
Τόσο μίσος, τόση χολή απέναντι στις ταξικές δυνάμεις, μόνο στους οπορτουνιστές μπορείς να βρεις, μόνο σ’αυτούς που καθημερινά «γυαλίζουν τις μπότες» των ΓΣΕΕ-δων και των ΑΔΕΔΥ-δων.
Η συγκεκριμένη περίπτωση «βγάζει μάτι». Τους ενοχλεί το γεγονός ότι κάποιος ανυπότακτος της ταξικής πάλης, κάποιος «ορθοστατών» και ορθοβαδίζων» βρίσκεται καθημερινά στα σχολεία, έχοντας αμείωτο και σταθερό το μέτωπό του στα συνδικαλιστικά στηρίγματα της αστικής τάξης και στους οπορτουνιστές.
Καμμιά μάσκα δεν έπεσε. Το πρόσωπό τους το έχουν δείξει από καιρό.
Απλά τώρα δείχνουν … και το φόβο τους!!!
ΑΘΗΝΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 2008
-----------------------
Γιά την αντιγραφή: Άγγελος Λιβαθινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, γράφετε ΠΑΝΤΟΤΕ Ελληνικά! *** Όχι μέ Λατινικούς χαρακτήρες!