Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Το «θέατρο σκιών» τού Δημάρχου Αμαλιάδος καί τής παρέας του! (*)

Τού Κυριάκου Γούναρη
Στον τοπικό τύπο της 25ης Νοεμβρίου 2008, το Nομαpχιακό Συμβούλιο τής Hλεiας γνωστοποίησε ότι παρέλαβε από το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, Γενική Δ/νση Περιβάλλοντος, ΕΥΠΕ, Τμήμα Β', την Μελέτη Περιβαλλoντucών Eπιπrώσεων (MΠE) τoυ έργου : «Εργοστάσιο επεξερyασiας στερεών αποβλήτων, Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας και ΧΥΤΥ Ν. Ηλείας».
Μετά από την γνωστοποίηση αυτήν τού Nομαpχιακoύ Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αμαλιάδας και οι περί αυτόν παρατρεχάμενοι είναι για ακόμα μια φορά έκθετοι στους συμπολίτες, για την ακόμα μια φορά ασυνέπειάν τους στην δέσμευσήν τους, για την διαχείριση τών απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά!
Και τούτο γιατί: κατά την συνάντηση, που είχαμε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στο Δημαρχείο Αμαλιάδος, παρουσία τού Δημάρχου και όλων τών Αντιδημάρχων τον Μάϊο τού 2008, και απέναντι στις αιτιάσεις μας καί την αντίθεση μας στην κατασκευή τού έργου στον χώρο τής Τριανταφυλλιάς, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι "δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν, όταν θα γίνει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων τού έργου, την οποία θα αναθέσει και θα πληρώσει ο Δήμος Αμαλιάδας, θα ενημερώσει τους Αμαλιαδίτες και, εάν χρειαστεί μάλιστα θα την θέσει στην κρίση τών συμπολιτών, πριν να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια»!Αντ' αυτού η κoυστωδiα, που σχηματίσθηκε για την καταδίκη τής πόλης και τής ευρύτερης περιοχής , από μεγαλοσχήμονες τής τοπικής αυτοδιοίκησης τού Νομού, επικεφαλής τής οποίας ήταν ο κ. Δήμαρχος, βοηθούμενος από την πολύτιμο συνεργάτη του, την κ. Αντιδήμαρχο, μετέβησαν την προηγουμένην εβδομάδα στην Αθήνα και με προπέτασμα την ανακύκλωση, κρυφά και χωρίς αιδώ, κινηθήκαν για την επίτευξη του παράλογου σκοπού τους.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ο «Πανδαμάτωρ χρόνος» φανέρωσε το ήθος και την αξιοπιστία τού καθένα σας, ως δημοσίων προσώπων!
Δεν πρέπει να ξεχνάτε, ότι ο Αμαλιαδίτικος λαός με την μαχητικότητα, που τον διακρίνει, παρά τα "παπαγαλάκια», πoυ κυκλoφορoύν , θα ανατρέψει - και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά από παλιά ο κ.Δήμαρχος-, τα παράλογα σχέδια , που έχετε για την περιοχή, ως χώρο διαχείρισης απορριμμάτων όλου τού Νομού Ηλείας!
Αυτά τα σχέδια, που είχατε προαποφασίσει, παρά τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις και αφορισμoύς τότε, - για δικούς σας καθαρά προσωπικούς λόγους-, υποθηκεύοντας για πάντα την πόλη και την ευρύτερη περιοχή σε απαξίωση και μαρασμό.
Για την «πρόοδο», δε, στο θέμα τής ανακύκλωσης, γιά την οποίαν τόσο πολύ επαίρονται οι κ.κ. τής Δημοτικής Αρχής, αυτό μού θυμίζει τον ήρωα τού λαϊκού θεάτρου σκιών, που, για να δείξει ότι έχει προοδεύσει, όταν τού έκαναν δώρο άρβυλα και κάλτσες,, φόρεσε πρώτα τα άρβυλα και μετά τις κάλτσες!

Τέλος, κ.κ. τής Δημοτικής Αρχής, το υπέροχο θέαμα τών σταθμευμένων απορριμματοφόρων, μπροστά από το Δημαρχείο τής πόλης μας, δείχνει ακριβώς την πρόθεσήν σας και τα σχέδια, που έχετε για το μέλλον της περιοχής!------------------------------------------------------------
(*) Τό Άρθρο εδημοσιεύθη στην Ημερήσια εφημερίδα τής Ηλείας, «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», την 27ην Νοεμβρίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, γράφετε ΠΑΝΤΟΤΕ Ελληνικά! *** Όχι μέ Λατινικούς χαρακτήρες!