Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Εκχώρηση Κυριαρχικών δικαιωμάτων, μέ παραβίαση τού Συντάγματος επιχειρούν τά κυβερνητικά ανδρείκελα! ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ τού ΚΚΕ!

Αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την εφαρμογή του αρθ. 28 παρ. 2 του Συντάγματος κατά τη ψηφοφορία στη Βουλή του σχεδίου νόμου «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης»

"Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι λαιμητόμος για το εισόδημα, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την καπιταλιστική κρίση σαν πρόσχημα για να εφαρμόσει τα πιο διεστραμμένα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που από χρόνια έχουν δρομολογηθεί ιδιαίτερα μετά την συνθήκη του Μάαστριχ, την στρατηγική της Λισσαβόνας και άλλες αποφάσεις της ΕΕ και έχουν την υπογραφή και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Για να διευκολύνει και να εξασφαλίσει την εφαρμογή αυτών των αντιλαϊκών μέτρων που ζητά η πλουτοκρατία για να στηρίξει την κερδοφορία της και να μειώσει την τιμή της εργατικής δύναμης, η κυβέρνηση προχώρησε σε συμφωνία με το ΔΝΤ και την ΕΕ συνεχίζοντας μια διαδικασία μεταβίβασης επιπλέον κυριαρχικών δικαιωμάτων στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ενώσεις.
Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλα περιθώρια αναμονής. Πρέπει να παλέψουν με νύχια και με δόντια για να μην περάσουν τα μέτρα που βαθαίνουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Πρέπει να υπάρξει κυριολεκτικά ξεσηκωμός. Η υπόθεση θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις στον αγώνα για την παρεμπόδιση και την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ταυτόχρονα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θέτει ζήτημα εφαρμογής του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος που απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων (δηλαδή τουλάχιστον 180 βουλευτών) για την μεταβίβαση κυριαρχικών αρμοδιοτήτων του ελληνικού κράτους σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα." ΕΔΩ!Αθήνα,05.05.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, γράφετε ΠΑΝΤΟΤΕ Ελληνικά! *** Όχι μέ Λατινικούς χαρακτήρες!