Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ 27ΜΕΛΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

"Έργα και Ημέρες" του Δημάρχου και του 27μελούς δημοτικού συμβουλίου Αρχ. Ολυμπιας, 
(αν ειχαν ιχνος ντροπης θα επρεπε να ειχαν παραιτηθει!..)

ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ
Θρασεία απάντηση του κ. Δημάρχου και ανταπαντήσεις (μετά τα πολλαπλά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο που έκαναν τον "γύρο" της Ελλάδας...) 

            Όταν ο κυρ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ (Στον «Βαρδιάνο στα σπόρκα») έγραφε πριν 100 τόσα χρόνια : «θα έλεγε τις, ότι η χώρα αύτη ηλευθερώθη επίτηδες, δια να αποδειχθή, ότι δεν ήτο ικανή προς αυτοδιοίκησιν,…», προφανώς –και προφητικά- θα εννοούσε και τον σημερινό Δήμο της παγκόσμιας Ολυμπιακής πρωτεύουσας. Αυτό το αγλάϊσμα του  ολυμπισμού και του πολιτισμού που τις τελευταίες μέρες, λόγω του τραγικού και θλιβερού γεγονότος της κλοπής στο Αρχαιολογικό Μουσείο είναι στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και της συμπάθειας, με συγκινητική συμπαράσταση.
            Όμως, εμείς οι απλοί ενεργοί πολίτες της Αρχ. Ολυμπίας που φέρουμε στους ώμους μας το βαρύ φορτίο του δημότη που μας κάνει όχι μόνο περήφανους αλλά και  υπευθύνους για την βαριά κληρονομιά μας, αισθανόμαστε ντροπή και οδύνη γιατί γίναμε με την ψήφο μας συνεργοί στο να έχουμε τη σημερινή αιρετή Διοίκηση στο Δήμο μας, στο σύνολό της και όχι μόνον την κεφαλή της.
Και εξηγούμαι εν ολίγοις.
Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε αλληλέγγυοι με την νέα Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα με τον Δήμαρχο κ. Ευθ. Κοτζιά (που μάλιστα εκθειάσαμε τις φαινοτυπικές αρετές του, βλ. ηπιότητα, εντιμότητα και προσήνεια) και πρόθυμοι να βοηθήσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις στο βαρύ έργο που ανέλαβαν. Μάλιστα τονίσαμε ότι ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας δεν είναι όποιος κι όποιος Δήμος, αλλά η κορωνίδα των Δήμων της Ελλάδας και εξ αυτού του λόγου χρειαζόταν μεγαλύτερη προσοχή και υπευθυνότητα.
Δυστυχώς από τα πρώτα βήματα της λειτουργίας του νέου διευρυμένου πλέον Καλλικρατικού Δήμου, διακρίναμε τα αρρωστημένα συμπτώματα όχι μόνο των προηγούμενων Δημοτικών αρχόντων Αρχ. Ολυμπίας αλλά σωρεύτηκαν και  οι ουρανομήκεις αμαρτίες των Δήμων που συγχωνεύτηκαν (Λαμπείας, Φολόης και Λασιώνος), αφού κάποιοι πρώην «αμαρτωλοί» Δήμαρχοι των πρώην Δήμων λύνουν και δένουν σήμερα. Δεν πρόκειται στο σημείωμα αυτό να κάνουμε τον θλιβερό απολογισμό και ελέγξουμε το βαθμό λειτουργίας του Δήμου μας, αυτό θα γίνει λίαν συντόμως όταν θα έλθει η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας.
Σήμερα όμως, που βοά το όνομα της Αρχαίας Ολυμπίας πανελληνίως και παγκοσμίως, έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε σε τρία-τέσσερα μόνο σημεία που η δημοσιοποίησή τους (σε μικρή κλίμακα ακόμη) έχουν αφήσει άναυδους τους συνέλληνες.
Γνωρίζουν οι φίλοι συμπολίτες, συνδημότες αλλά και οι μη αργυρώνητοι και συνειδητοί εκπρόσωποι του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου της Ηλείας (γιατί η πλειοψηφία των εφημερίδων της Ηλείας, μας έχει κηρύξει επαχθές δημοσιογραφικό «εμπάργκο») ότι κατά καιρούς με υπευθυνότητα και αυστηρότητα αποκαλύψαμε τον απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό και αυθαίρετο τρόπο λειτουργίας του Δήμου μας. Πλην, αυτές τις κρίσιμες στιγμές θεωρούμε χρέος μας να επικεντρώσουμε στα σημεία εκείνα που αποτελούν όνειδος για το σύνολο των δημοτικών αρχόντων της Αρχ. Ολυμπίας που αν είχαν ίχνος ντροπής και ολίγης «τσίπας» κατά το κοινώς λεγόμενο, θα έπρεπε να έχουν πάρει των οματιών τους από προσώπου γης Θαυμάστε και «δοξάστε» τους.
Διαβάζουμε τους τίτλους στην Ιστοσελίδα του διαπρεπούς συμπολίτη εκ του χωρίου Νεμούτας Αρχ. Ολυμπίας, φιλολόγου-ιστορικού και εκδότη του πνευματικου περιοδικού «Οροπέδιο» κ. Δημήτρη Κανελλόπουλου και κρατηθείτε στη θέση σας:

Α.   100.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!!!...
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ: Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 100.000ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΕΓΙΝΕ Ή ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ;
Διαβάστε τήν συγκλονιστική συνέχεια επί τού θέματος, η οποία αποκαλύπτει μέ τόν πλέον κραυγαλέον τρόπο, ότι οι  οι αδίστακτες ομάδες, που "κυβερνούν"  τούς Δήμους μας στόν Νομό Ηλείας, δέν είναι τίποτε άλλο από "σπείρες", που, αφού επέτυχαν νά αναρριχηθούν στό σβέρκο τού λαού μέ υποσχέσεις καί  παχειά λόγια, αξιοποιούν στόν μέγιστον βαθμό, χωρίς ίχνος αισχύνης, τό βαθύτατα αντιδραστικό καί δικτατορικής σύλληψης νομοθετικό πλαίσιο γιά τούς Δήμους ( Νόμος " Καλλικράτης"!!!)  καί  καταβροχθίζουν μέχρι καί τήν τελευταία δεκάρα τού ανυποψίαστου καί απροστάτευτου πολίτη, χωρίς νά δίνουν λογαριασμό σέ κανένα!   ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ!    Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, γράφετε ΠΑΝΤΟΤΕ Ελληνικά! *** Όχι μέ Λατινικούς χαρακτήρες!